Tobulas kreminės varškės pyragas

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Kreminės varškės pyragas
Autorius apie receptą: Jis tiesiog dieviškas! Švelnios tekstūros, sutirpstantis burnoje. Pyragas tikrai lengvai pagaminamas, o jei papuošite uogomis arba šokolado drožlėmis, bus išvis tobulas ir Jis tiesiog dieviškas! Švelnios tekstūros, sutirpstantis burnoje. Pyragas tikrai lengvai pagaminamas, o jei papuošite uogomis arba šokolado drožlėmis, bus išvis tobulas ir tiks bet kokiai šventei net geriau už tortą. Varškės kremo skonis šiek tiek panašus į suflė, o sausainių pagrindas minkštas, drėgnas. Pyragui tinka 22 - 24 cm forma, geriausia, nusegamais kraštais. (...daugiau) Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
300 gramų sausainių
100 gramų sviesto
Įdarui:
600 gramų kreminės varškės
200 mililitrų grietinėlės
3 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
1 šaukštelis citrinos žievelės
3 lašai vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Visus šaltus produktus išimti iš šaldytuvo ir palikti kambario temperatūroje apie 30 minučių.
2.
Sausainius sutriname iki trupinių ir sumišome su tirpintu sviestu. Masė bus gana biri, šlapio smėlio konsistencijos, taip ir turi būti :) Pyrago formos dugną išklojame kepimo popieriumi ir ant jo paskleidžiame sausainių masę, spusteldami šaukštu. Galimo formuoti pagrindo bortelius, bet nebūtina.
3.
Pagrindą dedame į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir pakepame 10 minučių. Tada ištraukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti, kol ruošime kremą.
4.
Kremui pirmiausiai gerai išmaišome varškę su cukrumi. Supilame grietinėlę, išmaišome. Mušame po vieną kiaušinį ir kaskart pamaišome. Sudedame citrinos žievelę ir vanilę. Švelniai išmaišome. Kremą maišyti reikėtų tiesiog šaukštu, ne mikseriu, nes maišant mikseriu į jį gali patekti per daug oro ir kepant pyrago viršus gali suskilinėti. Paruoštą kremą supilame ant sausaininio pagrindo.
5.
Dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 15 minučių. Tada kaitrą sumažiname iki 110 C laipsnių ir kepame apie 1 valandą ir 20-30 minučių. Iškeptas pyrago centras turi šiek tiek drebėti, bet neturi būti skystas.
6.
Iškepus labai svarbu taisyklingai atvėsinti pyragą. Tad kai iškeps, pirmiausia leiskite pyragui atvėsti išjungtoje orkaitėje (tas trunka apie 1 valandą). Tada išimkite iš orkaitės ir palikite apie 1 valandą kambario temperatūroje, jog sutvirtėtų. O kai visiškai atvės, aštriu peiliu atskirkite pyragą nuo kepimo formos kraštų (kad pyrago viršus šaldamas neįtrūktų) ir dėkite į šaldytuvą keletui valandų (geriausiai per naktį). O tada skanaukite!
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital