Tirpstantis burnoje varškinis obuolių pyragas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Obuolių pyragas su varške
Obuolių pyragas su varške
Obuolių pyragas su varške
Obuolių pyragas su varške
Obuolių pyragas su varške
Autorius apie receptą: Super super super SKANUS!!! Mums patiko, ne ta žodis, skonis toks švelnus, tirpstantis burnoje, toks nepaprastai gundantis kartoti...Tiesą sakant man jis labiau priminė varškės Super super super SKANUS!!! Mums patiko, ne ta žodis, skonis toks švelnus, tirpstantis burnoje, toks nepaprastai gundantis kartoti...Tiesą sakant man jis labiau priminė varškės apkepą nei pyragą, bet žiauriai skanų apkepą, tokį neeilinį, proginį...Jis ir išvaizdus ir skanus, ir tinkantis bet kokiam šventiniam ar kasdieniniam stalui. Be to, jis toks tvirtas, bet kartu ir minkštutis, išlieka gražus ir patrauklus prapjovus, vienu žodžiu puikus! Labai labai rekomenduoju! (...daugiau) Reda, Miss Dish
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
600 gramų varškės (arba rikotos)
4 vienetai obuolių
4 vienetai kiaušinių
200 mililitrų grietinėlės
130 gramų manų kruopų
120 gramų cukraus
2 šaukštai obuolių džemas (arba abrikosų)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 šaukšteliai citrinos žievelės (tarkuotos)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek sviesto (formai aptepti)
šiek tiek cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į nedidelį dubenėlį suberti manų kruopas, užpilti grietinėle, gerai išmaišyti ir palikti išbrinkti 10-20 minučių.
2.
Kol brinksta manų kruopos, dideliame dubenyje mušti kiaušinius, berti cukrų, vanilinį cukrų, išplakti iki baltumo. Į kaiušinių plakinį įmaišyti varškę, kepimo miltelius, tarkuotą citrinos žievelę ir pabrinkintas manų kruopas, išmaišyti.
3.
Paruoštą masę sukrėsti į sviestu išteptą kepimo formą (aš naudojau atsegamą 21 cm torto formą) ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 175 C temperatūros. Kepti 20 minučių.
4.
Per tą laiką pasiruošti obuolius. Juos nulupti, perpjauti pusiau, atsargiai išimti sėklalizdžius. Kiekvienai skiltelei kelis kartus įpjauti (pjauti taip, kaip matosi nuotraukose). Po dvidešimties kepimo minučių pyragą ištraukti iš orkaitės, išdėlioti obuolius ir šauti atgal, kepti dar ~40 min. (viso kepiau 65 minutes, per paskutines 5 minutes kaitrą padidinau iki 200 C).
5.
Džemą pašildyti, kol paskystės ir ištepti juo pyrago viršų. Pabarstyti cukraus pudra. SKANAUS!!!
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis