Senoviškas Draugystės pyragas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Draugystės pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
600 gramų miltų (sunaudojau beveik kilogramą)
250 gramų margarino
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
80 gramų sviesto
3 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
500 gramų varškės
3 vienetai kiaušinių
80 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilės
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su margarinu ir cukrumi, po vieną įplakti kiaušinius. Suberti miltus, kepimo miltelius, sudėti grietinę ir užminkyti tešlą. Jei tešla labai limpa prie rankų, įberti dar miltų. Daugiau nei pusę tešlos įkloti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
2.
Varškę išplakti su cukrumi, kiaušiniais ir vanile, suversti ant paruoštos kepti tešlos ir paskirstyti po visą paviršių.
3.
Likusią tešlą iškočioti ir uždėti ant varškės sluoksnio, aptepti kiaušinio plakiniu, šakute nubraižyti dryželius.
4.
Dėti į 180 C laipsnių orkaitę ir kepti apie 40 - 50 minučių, kol gražiai ir tolygiai paruduoja.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (15)
Nida
2023-09-04 09:29
Puikiai gavosi,tik dar sluoksni obuolienes dejau,skanu! ATSAKYTI
Rasa
2022-04-28 13:32
Nuotraukoje labai daug varškės pavaizduota. Su recepte nurodytu kiekiu proporcijos visai kitokios gaunasi. ATSAKYTI
Simona
2020-09-27 22:02
Nesuprantu kodėl, bet visiškai žalias vidus gavosi, tik viršus ir apačia apkepe, o viduje žalia tešla, dariau grynai palei receptą... ATSAKYTI
Aistė
2020-09-28 09:58
Šis pyragas iš tų, kur geriau, kad pastovėtų ir kiek pravėstų, kad vidus sutvirtėtų :) O jei visvien neiškepęs atrodo, gali būtų, kad per storas sluoksnis (reikėtų didesnės formos) arba orkaitė netolygiai kaitina. ATSAKYTI
Jurgita
2020-11-18 19:53
As pirmiau trumpam (10-15 min) pasaunu pirma sluoksnį tešlos, tuomet ištraukus dedu uogiene, varške ir antra sluoksnį. Puikiai pavyksta. ATSAKYTI
Audronė
2021-04-13 21:41
Teisingai,pirmą sluoksnį reikia apkepti ATSAKYTI
Jurgita
2024-01-25 18:08
Ačiū už patarimą, jis labai padėjo. ATSAKYTI
Jovita
2019-11-01 13:40
Aciu! Viskas pavyko gerai, kepiau dviguba porcija(miltu dejau tik 600g.(zinoma- dviguba porcija, tai -1200g.)), pries varske tesla isklojau 0,7l. obuoliu tyre, po to uzpyliau daugiau kaip 1kg. pertrintos varskes( mums laaabai pati ka daug varskes). Valgeme tik kita diena, nes pyragas buna “ subrendes”. Skanumelis, pyragas dingo ore! Dar karta aciu! ATSAKYTI
Birute
2019-07-20 23:20
Aciu uz receptuka. Labai skanus ir minkstas pyragas iskepe ATSAKYTI
Eguta
2018-11-28 18:10
Ar galima vietoj margarino sviestą dėti? Kodėl naudojamas margarinas ir tik truputis sviesto? ATSAKYTI
Diana
2018-11-29 17:01
Tikrai galima, aš visada su sviestu darau. Senais laikais pataupydavo, dėl to kartais pigesniu margarinu sviestą keisdavo :) ATSAKYTI
Edita
2018-12-15 22:04
Man labai sausa tešla gavosi. Ką padariau ne taip? ATSAKYTI
Diana
2018-12-16 11:59
Sunku pasakyti, ką ne taip padarėte, nežinant, kaip tiksliai gaminote - gali būti, kad per daug miltų dėjote :) ATSAKYTI
Jolanta
2017-08-04 00:01
O kur dzemas, uogiene ar obuoliene po varskes sluoksniu?
ATSAKYTI
Gerda
2017-08-04 09:24
Galite jį ten įdėti, tiks bet kokia tirštesnė, rūgštesnė uogienė :) Bet pasakiškai skanus šis pyragas net ir be jo, kepiau vakar ;) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital