Tešloje keptas sūris su džemu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Tešloje keptas sūris su džemu
Autorius apie receptą: Sunkiai liežuvis verčiasi pavadinti šitą sūrį užkandžiu. Pateiktas su salotomis jis - puiki vakarienė. Galima sūrį pasiruošti iš anksto - po to kai suvyniosite jį tešlą, Sunkiai liežuvis verčiasi pavadinti šitą sūrį užkandžiu. Pateiktas su salotomis jis - puiki vakarienė. Galima sūrį pasiruošti iš anksto - po to kai suvyniosite jį tešlą, suvyniokite jį i kepimo popieriaus lapą ir įdėkite į šaldytuvą. Šaldytuve taip suvyniotas sūris gali išbūti iki 3 dienų. (...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai camembert sūrio (po 120 gr)
šiek tiek bruknių džemo (arba spanguolių, arba aviečių)
Tešlai:
300 gramų miltų
200 gramų sviesto (Šalto, pjaustyto kubeliais)
120 gramų vandens (labai šalto)
1 šaukštas cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į virtuvės kombaino indą sudėkite miltus, cukrų, druską, sviestą ir malkite, kol tešla taps duonos trupinių konsistencijos. Įpilkite vandenį ir malkite toliau, kol tešla susijungs. Išimkite iš virtuvės kombaino indo ir porą kartų greitai apminkykite. Tešlą apvyniokite maistine plevele ir įdėkite pusvalandžiui (mažiausiai, galima ir ilgiau) į šaldytuvą.
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Iškokite kepimo skardą silikoniniu kepimo kilimėliu arba kepimo popieriumi.
3.
Paimkite sūrį ir nupjaukite apatinę (arba viršutinę) odelę/plutelę.
4.
Padalinkite tešlą į 4 lygias dalis. Pabarstykite kočiojimo kilimėlį miltais ir iškočiokite vieną tešlos dalį į 0,5 cm storio apskritimą. Padėkite ant jo per vidurį sūrį ir lengvai ji apveskite su pirštu arba mentele (taip pažymėsite vietą kur reiks dėti džemą). Nuimkite sūri ir į tą vietą padėkite porą šaukštų džemo, ant viršaus uždėkite sūrį. Patepkite tešlą kiaušinių plakiniu ir su tešla suvyniokite sūrį, gerai užspauskite siūles. Padėkite siūlėmis į apačią ant kepimo skardos ir patepkite kiaušinio plakinio. Pakartokite su likusia tešla ir sūriu.
5.
Pašaukite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite 20 - 25 minutes. Išimkite iš orkaitės ir iš karto pateikite. Mes valgėme su salotomis. Be galo gardu. Skanaus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Urte
2016-10-30 18:42
Dievisko skanumo dalykas. Dariau dviguba porcija tiksliai pagal recepta ana savaitgali, nes giminiu daug atvaziavo, tai labai pasisekimo sulauke. O vakar nebuvo laiko, tai vietoje namines teslos naudojau pirktine sluoksniuota tesla, irgi labai skanu buvo, nors su namine dar skaniau :) Aciu Alinai uz toki skanesta! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital