Tartaleta su plikytu kremu ir vaisiais

AUTORIUS:
Beata
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 45)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 45)
Tartaleta su plikytu kremu ir vaisiais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
200 g margarino VILNIUS kepiniams
350 g miltų
1 žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
150 g cukraus pudros
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kremui:
500 ml pieno (reiktų riebesnio)
3 kiaušinio tryniai
50 g kukurūzų krakmolo - aš gaminau iš bulvių krakmolo irgi tiko
100 g cukraus
Vanilinis cukrus (Čia jau pagal skonį, nes reiktų tikros vanilės, bet aš jos Lietuvoje nerandu pirkti)
Įvairiausi vaisiai ir uogos, tik jokių konservuotų vaisių, taip pat netinka arbūzas ir melionas, nes jie vandeningi.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Krepšeliams pasigaminti reikės sviestinės tešlos: į miltus padaryti duobutę ir sutarkuoti su burokine tarka margariną, įdėti žiupsnelį druskos ir cukraus pudros ir lengvai viską suminkyti -  tiksliau padaryti tokius kaip trupinukus, tada įmušti kiaušinį ir viska suminkyti į vientisą masę. Jei reikia, įpilkite šalto vandens arba pridėkite miltų. Turi gautis tešla, nelimpanti prie rankų. Ją įvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą, kol gaminsite kremą. Kremas: Paimkite pieną, tik pasilikite pusę stiklinės,o likusį pastatykite virti ant silpnos ugnies. Į jį įdėkite vanilės (vanilinio cukraus).  Tada 3 kiaušinio trynius suplakti su cukrumi ir krakmolu ir įpilkite tą pieną, kurį pasilikome. Kai pienas užvirs, jį lėtai pilkite į kiaušinius ir maišykite. Tada visą šitą masę statykite ant viryklės ir nuolatos maišykite, kad nepridegtų ir kremas pradės tirštėti. Taip ant silpnos ugnies viš maišant, reiktų palaikyti kelias minutes. Kremą būtinai ataušinkite ir uždenkite viršų maistine plėvele, kad nesudžiūtų. Ištraukite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite. Sudėkite į mažas formeles arba į vieną didelę. Būtinai su šakute pradurkite tešlos dugną ir ant viršaus uždėkite kepimo popierių, o ant jo užpilkite žirnių ar pupų. Reikalinga tam, kad tešla nepakiltų. Kepkite 180 C orkaitėje apie 15 min., kad švelniai paruduotų. Ištraukite iškepusį pyragą ir palaukite, kol atvės. Tik tuomet sudėkite į vidų kremą. Papuoškite vaisiais. Skanaus Tiesa, nepaminėjau, vaisius apipyliau "Dansugar" žele-cukrumi.
AUTORIUS: Beata
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Arnas
2024-02-18 13:05
O koksai orkaitės režimas?
Ar tik viršus +apačia
Ar viršus+ apačia + vejėlis ATSAKYTI
Ugnė
2024-02-20 11:25
Be vėjelio. ATSAKYTI
Irena
2023-11-06 11:43
Sveiki, o kur įsigyti tą žėlė-cukrų, ačiū! ATSAKYTI
Jurga
2024-02-20 11:26
Čia turėjo omenyje želė, tai reikėtų pasiruošti želė, bet pilti dvigubai mažiau vandens, nes reikia, kad būtų tirštesnė nei įprastai. Tuomet užpilti ant vaisių. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital