Orkaitėje kepti švilpikai su pievagrybiu ir kumpio padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Švilpikai orkaitėje
Autorius apie receptą: Paprasta paruošti ir labai gardu! Su švelniu, kreminiu, pievagrybių padažu, kuris puikiai tiks ir kitiems patiekalams. Paprasta paruošti ir labai gardu! Su švelniu, kreminiu, pievagrybių padažu, kuris puikiai tiks ir kitiems patiekalams. Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas bulvių
250 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukštelio druskos
šiek tiek alyvuogių aliejaus
Padažui:
250 mililitrų grietinėlės (arba grietinės)
10 vienetų pievagrybių
70 gramų kumpio
1 skiltelė česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek čiobrelių
šiek tiek malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išverdame bulves ir sutriname jas. Išimame maždaug ketvirtadalį bulvių ir į jų vietą įberiame miltus, sudedame bulves atgal ir gerai išmaišome.
2.
Inde suplakame kiaušinį su druska. Plakinį pilame į bulvių masę ir išmaišome. Formuojame norimo dydžio ir formos švilpikus, dedame į kepimo skardą.
3.
Pašlakstome švilpikus aliejumi ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai paruduoja.
4.
Kol kepa švilpikai, paruošiame padažą: pakepame kubeliais pjaustytą kumpį, griežinėliais pjaustytus pievagrybius, smulkintą česnaką. Supilame grietinėlę, įberiame druskos, pipirų, čiobrelio ir keletą muskato tarkių. Šiek tiek viską pakaitiname.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Daiva
2017-10-10 20:49
Nuostabūs :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital