Šviežias naminis varškės sūris - labai greitai ir lengvai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Šviežias naminis varškės sūris - labai greitai ir lengvai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
1 litras pieno
200 gramų grietinės
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Pieną su druską užvirinti, kiaušinius išplakti su grietine ir įpilti į verdantį pieną.
2.
Pavirti apie 3-5 minutes nuolat maišant, kol atsiskirs varškė. Tada supilti į sietelį arba į sūrmaišį, kad nuvarvėtų skystis. Tada sūrį suspaudžiame ir paslegiame. Jau po 2 valandų galima valgyti, nors geriausia pasigaminti iš vakaro ir palaikyti per naktį.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Danguolė
2022-09-28 20:40
Ka tik padariau, labai gerai sutraukė, sėdėjau į sūrmaišį rytoj valgysim, nes ilgiau neištversiu laukti ačiū ATSAKYTI
Zina
2020-11-20 18:01
Pasigaminau pagal si recepta. Suuuuuuperinis gavosi :). Kita karta desiu cesnako ir zalumynu. Aciu uz recepta. ATSAKYTI
Nadežda
2019-10-30 13:05
Gal kas zino ar galima vietoj gretines deti
jogurta ATSAKYTI
LINA
2019-10-21 17:09
Aš gaminu lydytą sūrelį...1kg varškės sudedu į karštą 2ltr saldų pieną ,pavirinu maišydama pora min,kad atsiskirtų išrūgos ir pradėtų lydytis...nupilu į kiaurasamtį ant puodo tuščio...atvėsinu, perdedu į emaliuotą dubenį,kuris tiktų ant 3ltr puodo plačiu dugnu viršaus skersmens....dubenyje varškę sumaišius su arb š sodos ir arb š druskos-išminkau,suplaku pora kiaušinių ir varškę vėl suminkau...dubenį dedu ant puodo plačiu dugno,kuriame įpilta apie 3 ltr karšto vandens ant lėtos ugnies ir kaitinti vandenį ,mediniu šaukštu maišau varškę , kol nelieka gumuliukų,pradeda lydytis,tampa geltona...išjungia ugnį,ištraukiau dubenį,varškę atvėsinu,sukrečiu į celofano maišelį ar kepimo rankovę ir ją volioju ant lemtutės.....poto į šaldytuvą atvėsinam...šis sūris gerai lydosi,jei minkštesnis-tepamas,jei -kietesnis pjaustomas...galima į masę dėti kmynų,raudonos paprikos maltos,ar kt prieskonių---gaminu iš naminės varškės ir pieno...išrūgas išgeriam... ATSAKYTI
Xxx
2019-02-09 19:01
Nezinau kodel,bet gavosi kaip virta kiausiniene,bet vaizdas kaip varskes...nors darem viska pagal recepta.... ATSAKYTI
Ingutė
2019-02-11 10:04
O kuo į kiaušinienę buvo panašu? Jei per skysta, tai reikėtų nuvarvinti daugiau :) ATSAKYTI
Ema
2018-03-16 06:23
Neiseis joks suris be rugsteles. Arba reik kefyra per puse su pienu, cia kazkas ne taip. ATSAKYTI
Aldona
2018-03-16 08:42
Viskas tikrai išeis, nes grietinė yra tokia pati rūgštelė kaip kefyras, ji sutraukia pieną, juk ir sodą grietinėje gesiname :) ATSAKYTI
Deina
2022-09-30 12:06
Vakar dariau,viskas lb gerai gavosi ATSAKYTI
Laura
2017-07-30 09:57
Ir su pirktiniu pienu galima daryt? ATSAKYTI
Dovilė
2017-07-30 13:02
Tikrai taip, tik bus skaniau, jeigu rinksitės riebesnį. Aš su pirktiniu visada tokį sūrį ir gaminu, skanumėlis! ATSAKYTI
Toma
2017-07-16 15:13
As dar idejau kmynu ir ispaudziau cesnako, labai skaniai gavosi ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital