Šventinis pyragas su šokolado ir maskarponės kremu

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Šventinis pyragas su šokolado ir maskarponės kremu
Šventinis pyragas su šokolado ir maskarponės kremu
Šventinis pyragas su šokolado ir maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Savos kūrybos pyragas šokolado mylėtojams! Pakankamai saldus, idealiai tinka prie kavos puodelio.
Ingredientai skirti 20 x 26 cm kepimo formai.
Savos kūrybos pyragas šokolado mylėtojams! Pakankamai saldus, idealiai tinka prie kavos puodelio.
Ingredientai skirti 20 x 26 cm kepimo formai.
Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
130 gramų miltų
100 gramų cukraus
2 šaukštai pieno
1 šaukštas aliejaus
2 šaukštai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų maskarponės sūrio
100 gramų jogurto, natūralaus
90 gramų cukraus
30 gramų želatinos
20 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvito kepimas: kiaušinius plakame su cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišome persijotus miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais. Maišome, kad neliktų sausų miltų. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 20 x 26 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min. Po 15 min. patikriname biskvitą mediniu pagaliuku - galbūt jau iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.
2.
Kremas: želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens ir paliekame išbrinkti. Išplakame jogurtą, maskarponę ir pusę cukraus. Padaliname masę pusiau į du dubenius. Ant vandens garų vonelės ištirpiname šokoladą, atvėsiname ir supilame į vieną pusę masės, gerai išmaišome. Išplakame iki standumo grietinėlę su likusia puse cukraus, padaliname per pusę ir įmaišome pusę į šokoladinę masę, kitą pusę į maskarponės/jogurto masę. Atsargiai išmaišome. Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną. Vėlgi - pusę želatinos pilame į šokolado masę, kitą pusę - į maskarponės kremą. Viską atsargiai išmaišome. Jei kremai labai skysti, palaikome juos šaldytuve, kol pradės truputį stingti (taps grietinės tirštumo); karts nuo karto pamaišome (neperlaikykite, nes sukris gabalėliais, kai išmaišysit).
3.
Biskvitą su popieriumi paliekame formoje, kurioje kepėme. Kepimo popierius tūri būti ir ant formos sienelių. Pilame ant biskvito šokoladinį kremą. Išlyginame paviršių ir statome į šaldytuvą, kol sustings taip, kad galima bus pilti kitą sluoksnį. Kai šokoladinis kremas sustingsta - pilame ant viršaus maskarponės/jogurto kremą (pradėjusį stingti išimkite iš šaldytuvo, kad nesustingtų per daug). Statome į šaldytuvą, kol kremas galutinai sustings. Viršų galima pabarstyti tarkuotu šokoladu. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Samanta
2023-07-07 17:42
Labai puikus ir skanus pyragas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital