Šventinis meduolis

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Šventinis meduolis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 g medaus
150 g rudojo cukraus
100 g sviesto
500 g kvietinių miltų
1 šaukštelis kvapiųjų pipirų
1/2 šaukštelio cinamono
žiupsnelis maltų gvazdikėlių
žiupsnelis kardamono,
tarkuoto muskato ir anyžių
1 pakelis kepimo miltelių
1/4  šaukštelio druskos
2 kiaušiniai džiūvėsėlių
20 nuvalytų migdolų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Medų, cukrų, sviestą ir 3 šaukštus vandens pašildyti, išmaišyti ir atvėsinti. Į miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais prieskoniais. Į medaus masę įmušti kiaušinius ir maišant palaips­niui suberti miltus. Pailgą 35 cm ilgio kepimo formą iš­tepti riebalais ir apibarstyti džiūvėsėliais. Supilti tešlą. Viršų papuošti migdolais. Meduolis iškepęs, jei iš jo ištrauktas medinis smeigtukas yra sausas. Iške­pusį meduolj palikti formoje 30 minu­čių, kad atvėstų. Išimtą kepinį suvy­nioti į foliją. Valgyti po poros dienų. Kepti 50 minučių, 175 C orkaitėje.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital