Šventiniai imbierinukai

AUTORIUS:
Uršulė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Šventiniai imbierinukai
Šventiniai imbierinukai
Šventiniai imbierinukai
Šventiniai imbierinukai
Autorius apie receptą: Šis receptas žavi savo paprastumu, kvapnumu ir gebėjimu suburti visus prieš šventes bendram užsiėmimui. Tai yra paprasti imbieriniai sausainiai, tik šį kartą jie papuošti Šis receptas žavi savo paprastumu, kvapnumu ir gebėjimu suburti visus prieš šventes bendram užsiėmimui. Tai yra paprasti imbieriniai sausainiai, tik šį kartą jie papuošti mūsų trispalvės spalvomis (šeimoje yra nemažai patriotų, o pats didžiausias jų - mano senelis, todėl jam sausainiai suteikė daug džiaugsmo). Receptas nesudėtingas, tik laiko užima dekoravimo procesas. Tad pasiraitokit rankoves, fone pasileiskit šventinės muzikos, pasikvieskite ką nors į kompaniją ir pradedam kepti! P.S. sausainiai tinka ir patiems gardžiuotis ir draugams dovanoti. (...daugiau) Uršulė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
3 stiklinės miltų
150 gramų rudojo cukraus
150 gramų medaus
90 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas citrinos žievelės
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis malto imbiero
1 šaukštelis cinamono
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
Glajui:
200 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių baltymų
šiek tiek žaliųjų citrinų sulčių (liks nutarkuota citrina nuo sausainių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje sumaišyti sausus ingredientus: persijotus miltus, kepimo miltelius, druską, imbiero miltelius, cinamoną, gvazdikėlius.
2.
Didesniame dubenyje atskirai ištrinti kambario temperatūros sviestą su rudu cukrumi, įmušti kiaušinį, gerai išplakti. Į sviesto-cukraus-kiaušinio masę supilti skystą medų, įtarkuoti žievelę, viską gerai išmaišyti. Po truputį, pridedant sauso mišinio, viską sumaišyti. Kai masė bus per tiršta maišyti, pradėti minkyti rankomis. Tešlos neperminkyti! Padalinti masę į dvi dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve 2 - 8 valandas. Pastebėjau, kad palaikius šaldytuve sausainiai gaunasi daug skanesni, nei kepant iš kart.
3.
Įkaitinti orkaitę iki 180C, kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi. Ant stalo pabarsčius miltais iškočioti dalį tešlos (ne viską iškart), turimomis formelėmis suformuoti sausainius, perkelti ant skardos.
4.
Kepti su ventiliacijos režimu (nebūtina, bet tolygiau iškepa) apie 8 - 9 minutes arba iki kol gražiai paruduos:) Iškepusiems sausainiams leisti pravėst, po to jau galima juos dekoruoti.
5.
Glajus ruošiamas taip: kiaušinio baltymas sumaišomas su cukraus pudra (jei neturite pudros, kavamale sumalkite paprastą baltą cukrų). Įspauskite citrinos sulčių gaivumui suteikti. Jei masė skystoka, pridėkite dar cukraus pudros. Padalinti glajų į skirtingus indelius ir pridėti maistinių dažų. Teptuku, kad ir dailės, dekoruokite kaip tik vaizduotė leidžia:) Skanaus ir gražių švenčių!
AUTORIUS: Uršulė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital