Švediškos cinamoninės bandelės

AUTORIUS:
sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 67)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 67)
 Švediškos cinamoninės bandelės
 Švediškos cinamoninės bandelės
 Švediškos cinamoninės bandelės
 Švediškos cinamoninės bandelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
40 g. mielių;
75 g. sviesto;
250 ml. pieno;
100 g. rudo cukraus;
1 šaukštelis malto kardamono;
2 kiaušiniai;
1 žiupsnelis druskos;
500 - 600 g. miltų.

Įdarui:
sviesto;
rudo cukraus;
cinamono

plius kiaušinis ir cukraus granulių pabaigai.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles ištrinti su pora šaukštų cukraus ir trupučiu šilto pieno. Tada supilti likusį pieną, pusę miltų ir kiaušinius, viską išmaišyti ir ir uždengus rankšluoščiu palikti valandai pakilti. Po valandos sudėti likusius miltus, sviestą, cukrų, druską, kardamoną ir išminkyti tešlą, kuri turi būti minkšta. Jei labai limpa prie pirštų, pridėti papildomai truputį miltų, bet nepadauginti, nes tešla turi būti minkšta ir puri. Vėl palikti tešlą ramybėje pusvalandžiui, kad pakiltų. Tešlą padalinti į dvi dalis. Iškočioti stačiakampio formos lakštą, maždaug 2 cm storio. Ant lakšto užtepti sviesto apie porą šaukštų užbarstyti cukraus (priklausomai nuo to, kaip saldžiai mėgstate), cinamono, susukti tešlą į volelį ir supjaustyti riekelėmis – štai ir bandelės. Jas dėti į popierines formeles, jei jas naudojate, jei ne, tai tiesiai ant skardos, išklotos kepimo popieriumi ir paliekate dar pusvalandžiui, kad vėl pakiltų. Kai bandelės dar kartą pakilo, paviršių patepkite išplaktu kiaušiniu, pabarstykite cukraus granulėmis. Bandelės kepamos labai karštoje orkaitėje apie 240 C 8-12 minučių. Skanaus!
AUTORIUS: sandra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
E
2022-03-24 12:19
Dabar darau bandeles, bet man labai jau prie pirštų limpa, tai miltų padauginau. Tai jau neviltį esu, kad man jos nesigaus ATSAKYTI
Iveta
2020-11-13 12:23
O kiek gramų dėti jeigu naudoji sausas mieles? ATSAKYTI
inga
2012-01-12 13:20
taip labai saunus receptas mes kepem mano sesuo buvo svedijoj tai jie ten dar apibarsto tokiu baltu cukrumi super atrodo ATSAKYTI
Panelyte
2011-06-22 08:00
O man kaip tik dregnos gavosi, kas yra gerai, nes nesudziuvo stovedamos per pora dienu. As taip pat kepiau dviem aukstais, todel truko apie 20min. Superinis receptas! Labai skanu! :) ATSAKYTI
agne
2010-07-27 21:00
skanios,bet truputi sausokos isejo.... geras receptukas ATSAKYTI
sandra
2010-05-17 10:13
smagu, kad patiko, p[as mus jos irgi labai mekstamos ATSAKYTI
MeriPopins
2010-03-13 17:03
Sveiki,
dekui Sandrai uz toki gera recepta :) as kepiau orkaiteje dviem aukstais, tai uztruko siek tiek ilgiau - 20 min. bet skanuuuuuu!!! :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital