Suši su lašiša

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 78)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 78)
Suši su lašiša
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Ryžiai
Jūros dumblių lapai Nori
Actas, ryžių
Sojos padažas
Lašiša, filė
Vasabi
Sezamas, sėklos
Avokadai
Agurkai
Paprika
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Supjaustykite juostelėmis daržoves ir lašišą. Išvirkite ryžius: 175 g. specialių sušiams skirtų ryžių, 250 ml. vandens. Kai vanduo pradeda virti, puodą uždenkite dangčiu ir virkite 4-5 minutes. Tuomet išjunkite ugnį, nupilkite vandenį ir palaikykite taip ryžius 10 minučių. Užpilkite ryžius padažu. padažas gaminamas taip: 1 šaukštelis druskos 1 šaukštas cukraus 2 šaukštai ryžių acto Šie ingridientai kaitinami kol ištirps. Juo užpilkite ryžius ir išmaišykite juos. Kai ryžiai atauš, galima pradėti gaminti suši. Paimkite lapą jūros dumblių ir paklokite jį ant bambukinio kilimėlio. Nuplaukite rankas šaltu vandeniu ir vientisu sluoksniu išdėliokite virtus ryžius ant dumblių lapo, paspausdami, vieną kraštą dumblių palikite neuždengtą, kad jis galėtų apsupti ruloną ir sulipti. Lapo viduryje juostele sudėkite lašišą arba daržoves taip, kad susukus jos būtų suši viduryje, tačiau nedaug, kad liktų laisvo dumblių lapo susukus - suši bus tvirtesni. Bambukinio kilimo pagalba viską susukite į ruloną. Dalį dumblių lapo, kuris liko laisvas patepkite vandeniu, kad ji priliptų. Aptepkite visą suši vandeniu ir supjaustykite jį į 8 dalis. Sušis valgomas pavilgius gabalėlį į sojos padažą ir vasabi.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
dar_po_1
2015-09-08 19:46
Jei idesiu sauksta cukraus ir sauksta druskos i du saukstus acto, manau net neistirps, kaitink kiek nori.. gal dauksteli druskos o acto sauks ATSAKYTI
tkhs
2011-05-02 22:55
Mizukan(ryziu actas) , cukrus arba Mirin , druskos nedau , citrinos imesti skiltelemis.
Kibus ryziai (nuplauti) ryziu virimo aparate 1 L (matuojant turi) uzpilamas 1,3 L vandens. Isvirtus ryzius uzpilti uzpilu ir mentele permaisyti. Sushius darome dregnomis rankomis (ryziai turi buti kambario temperaturos). Pjaustome LABAI ASTRIU peiliu vienu pjuviu.Peilio asmeni reikia paslapinti vandeniu ,kai pasinesa ryziais nuvalyti. ATSAKYTI
shun
2011-01-10 14:43
as druskos nededu. man pakanka surumo is nori dumbliu. ATSAKYTI
marselis
2010-12-31 13:43
pabandykit neaptepti ir pamatysit, kas gausis: juros kopustas bus sausas ir kietas, nemalonus valgyti. ATSAKYTI
i.m.
2010-09-04 22:10
Kazi kodel reikia visa susi vandeniu aptepti? Kiek zinau, reikia peili pamirkyti vandenyje su siek tiek ryziu acto, kad pjaunant ryziai neliptu prie peilio. O del druskos, daugelyje receptu ji naudojama, nors as irgi visada maniau, kad susio ryziai yra be druskos. ATSAKYTI
jurgita
2010-07-18 14:18
jooooo, taigi jokios druskos nereikia deti, atrasiu laiko as parasysiu tikru receptu nes gyvenu japonijoje, ir gaminu kiekviena diena tokius dalykus..... tik teks palaukti.... ATSAKYTI
Nerijus
2010-03-28 16:06
Vietoj vieno sauksto idejau viena sauksteli druskos ir tai buvo per suru, tad neklaidinkit zmoniu! ATSAKYTI
Rasa
2018-05-07 09:52
Tai, kad ir parašyta šaukštelį, o ne šaukštą, bet reik turėt omeny, kad ir tiek gali būt per daug :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital