Sūrio pyragas su graikišku jogurtu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Sūrio pyragas su graikišku jogurtu
Sūrio pyragas su graikišku jogurtu
Sūrio pyragas su graikišku jogurtu
Sūrio pyragas su graikišku jogurtu
Sūrio pyragas su graikišku jogurtu
Autorius apie receptą: Šį kartą pabandžiau iškepti sūrio pyragą be kreminio sūrio. Jis pavyko nuostabus: tekstūra kreminė, gabalėlis tiesiog ištirpsta burnoje. Skonis truputėlį rūgštesnis Šį kartą pabandžiau iškepti sūrio pyragą be kreminio sūrio. Jis pavyko nuostabus: tekstūra kreminė, gabalėlis tiesiog ištirpsta burnoje. Skonis truputėlį rūgštesnis negu įprastu kreminiu sūriu, bet juk tai cheesecake'as su žaliosiomis citrinomis - jis ir turi būti švelniai rūgštus. (...daugiau) Greta, Wild Spoons
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Viršui:
1 kilogramas graikiško jogurto (skaniausia su 9 ar 10 proc. riebumo)
5 vienetai kiaušinių
200 gramų rudojo cukraus (arba paprasto)
2 vienetai žaliųjų citrinų
3 šaukštai kukurūzų krakmolo (arba paprasto krakmolo)
1 šaukštelis vanilės esencijos
Pagrindui:
200 gramų sausainių
80 gramų sviesto
2 šaukštai rudojo cukraus (arba paprasto)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pagrindui sausainius sumalti su maisto smulkintuvu arba tiesiog mėsmale. Į trupinius dėti 2 šaukštus cukraus ir žiupsnelį druskos. Sviestą ištirpdyti ir užpilti ant sausainių. Gerai išmaišyti. Masę sudėti į torto formą atsegamais šonais, suspausti ir šauti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę 5-10 minutėms – tiesiog kol pagrindas truputi sutvirtės ir apskrus.
2.
Kremui dideliame inde sumaišyti graikišką jogurtą su cukrumi ir vanilės esencija. Viską plakti tiesiog su rankiniu elektriniu trintuvu arba plaktuvu. Sudėti krakmolą, išplakti. Nutarkuoti žaliają citrinų odelės dalį ir kartu su abiejų žaliųjų citrinų sultimis supilti į kremą. Tuomet įmušti kiaušinius. Po kiekvieno - masę gerai išplakti.
3.
Kremą užpilti ant pakepusio pagrindo ir dėti į orkaitę 15 minučių. Tuomet temperatūrą sumažinti iki 130 laipsnių ir pyragą kepti dar apie 50 minučių.
4.
Pyragas bus iškepęs tuomet, kai pats vidurys dar švelniai liuliuos, bet kraštai jau bus visiškai tvirti. Artėjant kepimo laiko pabaigai, patarčiau formą vis švelniai pajudinti, taip patikrinant vidurį, kad pyragas neperkeptų.
5.
Pyragui iškepus, peiliu atsargiai "apeiti" palei jo kraštą, kad šis atliptų nuo skardelės. Kitu atveju, pyragas gali suskilti, kadangi vėsdamas jis truputi susmenga.
6.
Prieš valgant palaikyti šaldytuve apie 4 valandas arba geriausia per naktį.
Patarimai:
Galima sausainių pagrindo ir nekepti, o tiesiog dėti į šaldiklį kokioms 20 minučių, tačiau man, jį truputi pakepus, jis pavyksta geriau: traškesnis ir nesumirkęs.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Rozalija
2017-06-02 16:11
Ačiū, turėtų būti skanu, mėginsime:). ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital