Su garstyčiomis rauginti agurkėliai pagal ukrainietišką receptą

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Su garstyčiomis rauginti agurkėliai pagal ukrainietišką receptą
Autorius apie receptą: Dar vienas, prieš kelis metus iš Ukrainos į mano užrašinę atkeliavęs, šedevras. Gal yra bandžiusių gaminti tokiu būdu ir Lietuvoje, bet bent jau man tai buvo tikrai pirmas Dar vienas, prieš kelis metus iš Ukrainos į mano užrašinę atkeliavęs, šedevras. Gal yra bandžiusių gaminti tokiu būdu ir Lietuvoje, bet bent jau man tai buvo tikrai pirmas susitikimas su šiuo receptu.

Pirmą kartą gaminant labai dvejojau, tačiau Kalėdoms atidarytas pirmas stiklainis tapo tikru atradimu. Nors šiemet agurkai nedžiugina gausiu derliumi, pasigaminau pirktų iš bobulyčių turguje nemažą stiklainių kiekį. Valgyti šiuos agurkus galima po 2-3 mėnesių nuo užpylimo, tiks užkandėlei, salotoms, sriubai, garnyrui…
(...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
pagal poreikį agurkų
1 šaukštas prieskonių marinavimui mišinio
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas garstyčių (tyrelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Agurkus labai gerai išplaunu, naudoju tam reikalui skirtą indų šepetėlį. Nupjaustau uodegytes ir, jei agurkai skinti ne šiandien, pamerkiu į šaltą vandenį 2 - 3 h. Tuo metu išsiplaunu stiklainius (uždaromus, ne užsukamus).
2.
Į 1 l stiklainį dedu 1 v. š. prieskonių agurkų konservavimui mišinio, 1 v. š. druskos, 1 v. š. cukraus, 1 v. š. garstyčių tyrelės. Visi šaukštai be kaupo. Tuomet į stiklainius dedu po šalto vandens srove praplautus agurkus.
3.
Ir sklidinai pripilu stiklainius kuo šaltesniu vandeniu. Dengiu verdančiu vandeniu nuplikytu plastikiniu dangteliu, labai gerai suplaku stiklainį, kad viskas pasiskirstytų, ir tuoj pat nešu į gūdžiausią rūsio lentyną.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Pelėda
2022-08-18 19:56
O tie prieskoniai taip pat ukrainietiški? ATSAKYTI
Agnė
2022-08-22 11:48
Prieskoniai naudojami įprasti, randami parduotuvėse skirti marinavimui. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital