Špinatų tarta su feta sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Špinatų tarta su feta sūriu
Redakcijos nuomonė: Dar vienas fantastiškas Alinos receptas. Tobulai gurmaniško skonio, bet nesudėtingas pagaminti. Gamindami mes tiksliai laikėmės Alinos recepto ir ši tarta sulaukė didžiulo Dar vienas fantastiškas Alinos receptas. Tobulai gurmaniško skonio, bet nesudėtingas pagaminti. Gamindami mes tiksliai laikėmės Alinos recepto ir ši tarta sulaukė didžiulo pasisekimo tarp valgytojų, bet jeigu kažkurių ingredientų (pvz. kedro riešutų) neturėtumėte, galite drąsiai improvizuoti.

Beje, špinatų blanširavimas (palaikymas karštame vandenyje ir perdėjimas į ledinį vandenį) prieš kepant paryškina jų skonį, tad jeigu spėjate, rekomenduotume tą išbandyti, bet jeigu striuka su laiku, šį žingsnį galite praleisti, tartos skonis vis tiek liks puikus.
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
125 gramai miltų
80 gramų sviesto (šalto, pjaustyto kubeliais)
25 gramai avižinių dribsnių
4 šaukštai grietinės
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
250 gramų špinatų
200 gramų fetos sūrio
200 gramų varškės (kreminės arba sutrintos kombainu)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų (smulkinti)
1 sauja kedro riešutų
4 šaukštai kietojo sūrio (tarkuotas)
1 šaukštelis raudonėlio
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į virtuvės kombaino indą sudėkite miltus, avižinius dribsnius ir druską. Keletą sekundžių malkite, kad viskas susijungtų ir miltai pagautų oro. Įdėkite sviestą ir malkite, kol tešla taps duonos trupinių konsistencijos. Įdėkite grietinę ir malkite, kol tešla taps didelių žirnių konsistencijos ir pradės jungtis. Išimkite tešlą iš virtuvės kombaino indo ir rankomis suspauskite ją į kamuolį, suplokite jį į blyną ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
2.
Kol tešla laikoma šaldtytuve, ruoškite įdarą: užvirkite didelį puodą vandens. Špinatus gerai išplaukite. Paruoškite didelį dubenį su labai šaltu (tiesiog lediniu) vandeniu. Kai vanduo užvirs, meskite po saują špinatus į puodą ir virkite 1 - 2 minutes tik kol špinatai "nuvys". Išimkite juos iš karto ir įdėkite į dubenį su šaltu vandeniu, tam kad špinatai greitai atvėstų. Išimkite ir gerai atspauskite iš jų skystį, Pakartokite su likusiais špinatais. Supjaustykite smulkiai špinatus.
3.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir pakepinkite svogūnus. Įdėkite špinatus ir keletą minučių apkepkite kartu su svogūnais ant vidutinės ugnies. Išimkite iš keptuvės ir atvėsinkite.
4.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Paimkite 23 cm skersmens apvalią kepimo formą, skirtą kepti tartams ir išklokite jos dugną kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.
5.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir ant pabarstyto miltais kočiojimo kilimėlio plonai iškočiokite į apskritimą. Atsargiai perkelkite tešlą į kepimo indą ir išklokite jį tešla. Nuimkite nuo formos šonų tešlos perteklių ir išlyginkite viršų (nenuimkite per daug tešlos, nes kepant ji dar kažkiek susitrauks ir "sės" t. y. sienelės bus žemesnės). Paimkite šakutę ir subadykite dugną. Paimkite kepimo popieriaus lapą ir suglamžykite jį, tada ištiesinkite ir įdėkite į kepimo formą ant tešlos. Ant viršaus įberkite žirnių arba pupų (nevirtų) - tai reikalinga dėl svorio, tam kad tešlą išlaikytų savo formą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių.
6.
Kol tešla kepa baikite gaminti įdarą: dubenyje sumaišykite iki vientisos masės varškę, fetos sūrį, 2 v.š. sūrio, raudonėlius, druską ir pipirus ir kiaušinius. Įmaišykite špinatus su svogūnais.
7.
Išimkite kepimo formą iš orkaitės ir išimkite kepimo popierių su žirniais. Įdėkite įdarą ir tolygiai paskirstykite. Pabarstykite likusiu sūriu bei kedro riešutais ir grąžinkite į orkaitę. Kepkite apie 30 minučių. Išimkite, palikite dar 5 minutėms kepimo formoje, tada išimkite ir pateikite. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital