Specialus Ričardo sūrio pyragas

AUTORIUS:
Čiop Čiop,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 48)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 48)
Specialus Ričardo sūrio pyragas
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Pagrindui:
200 gramų sausainių (Selga, Gaidelis ar pan.)
120 gramų sviesto
Viršui:
250 gramų filadelfijos sūrio (arba kito kreminio sūrelio)
350 gramų maskarponės sūrio
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių baltymų
1 vienetas žaliųjų citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sutrupinti sausainius, supilti ištirpintą sviestą ir įberti 50 g cukraus. Viską gerai išmaišyti dubenėlyje. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
2.
Filadelfijos ir maskarponės sūrius išsukti su puse žaliosios citrinos sulčių ir nutarkuota visos žaliosios citrinos žievele. Baltymus gerai išplakti su likusiu cukrumi ir atsargiai įmaišyti į sūrio masę.
3.
Į paruoštą kepimo formą suberti trupintus sausainius sumaišytus su ištirpintu sviestu, juos lengvai paspausti formuojant pagrindą (naudojau 21 cm skersmens kepimo formą) . Dėti jį į orkaitę ir pakepti 10-12 minučių. Tada ištraukti iš orkaitės ir ant viršaus supilti baltymų ir sūrio masę. Kepti 180 °C temperatūroje dar apie 30 - 40 minučių.
4.
Iškepusiam pyragui leisti atvėsti iki kambario temperatūros, o tada palaikyti bent 2-3 valandas (dar geriau - per naktį) šaldytuve.
5.
Patiekti šaltą. Labai tinka patiekiant aplieti trintomis uogomis ar mėgiama uogiene (ypač skanu vyšnių).
AUTORIUS: Čiop Čiop
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Valerija
2015-02-05 11:40
Labai skanu ir nesudėtinga. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital