Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru
Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru
Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Produktai pateikti 4 porcijoms:
Žaliems blynams reikės:
1 saujos žalių špinatų
250 ml vandens
1 kiaušinio
4 šauktų miltų
1 žiupsnio druskos
1 šaukšto aliejaus (į tešlą)
Aliejaus (kepimui)
Oranžiniams blynams reikės:
250 ml morkų sulčių
1 kiaušinio
4 šaukštų miltų
1 žiupsnio druskos
1 šaukšto aliejaus (į tešlą)
Aliejaus (kepimui)
Įdarui reikės:
400 g vištos kepenėlių
0,5 saldžiosios paprikos
1 didesnio svogūno
2 šaukštų morkų išspaudų
1 saujelės špinatų
1 pundelis šaldytų petražolių
Druskos - pagal skonį
Lauro lapelių - pagal skonį
Juodųjų pipirų - pagal skonį
Aitriosios paprikos miltelių - pagal skonį
Bazilikų - pagal skonį
Raudonėlio - pagal skonį
50 g sviesto
Padažui:
100 g grietinės
100 g sviesto
1 pundelis žalių petražolių ar bazilikų
1 pundelis žalių ar džiovintų raudonėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš duotųjų ingredientų iškepti vienodo dydžio blynus. Žalius špinatus sutraiškyti smulkintuvu. Kepenėles išvirti su druska, pipirais ir lapeliais. Keptuvėje apkepti svogūną kartu su paprika ant sviesto. Po to sudėti smulkiai pjaustytus špinatus, morkas, saujelę petražolių ir troškinti, kol visos daržovės bus minkštos. Sudėti smulkintas kepenėles, įberti druskos pagal skonį, po žiupsnelį kiekvienų prieskonių. Neilgai patroškinti ir masę sutrinti. Į tą lėkštę, kurioje patieksime, dėti žalią blyną, ant viršaus kepenėlių troškinio ratuką, po to dėti oranžinį blyną. Jo vidų įspausti - bus kur supilti padažą. Padažui sviestą ištirpinti, sudėti grietinę, žalumynus ir trumpai pavirti. Kol bus formuojamas „ugnikalnis“, tikėtina, kad blynai bus atvėsę. Jau paruoštą patiekalą, tik be papuošimų, kelioms minutės įdėti į karštą orkaitę ar mikrobangų krosnelę. Papuošti ir patiekti. Spalvoti blynai ne tik dėl grožio - jie skanesni už paprastus ir labai dera prie kepenėlių įdaro. Darbo ne tiek daug, kiek atrodo.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital