Spalvingasis tortas "Žalioji mėlynė"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Spalvingasis tortas "Žalioji mėlynė"
Autorius apie receptą: Viena mergaitė pavadino tortą Šreku, taip penkiametei atrodė šis ryškių, kontrastingų spalvų tortas. Šį spalvų derinį šiemet mačiau jau keliolikoje maisto nuotraukų, Viena mergaitė pavadino tortą Šreku, taip penkiametei atrodė šis ryškių, kontrastingų spalvų tortas. Šį spalvų derinį šiemet mačiau jau keliolikoje maisto nuotraukų, receptų neskaičiau, bet sumečiau, kad tai bus špinatų biskvitas ir mėlynių kremas. O šiemet auginu vijoklinį (indinį) špinatą, jo žaluma tokia intensyvi, jog užteko vos 10 lapų visam biskvitui nudažyti. Mėlynių sezonas pačiam įkaršty, todėl ėmiausi kepimo ir plakimo įrankių ir galiu drąsiai pasakyti – dabar tai tortas Nr. 1 mano kolekcijoje. Špinatų skonio biskvite absoliučiai nesijaučia, o štai mėlynės ne tik dažo, o dar ir intensyviai gardina maskarponės kremą. Taigi, apie viską iš eilės. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
150 gramų špinatų
6 šaukštai kvietinių miltų (su kaupu)
5 šaukštai cukraus
20 mililitrų baltasis romas (arba romo esencijos)
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis sodos
Kremui:
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
150 gramų mėlynių
5 šaukštai cukraus pudros (be kaupo)
0.5 vieneto citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Špinatų lapus suberiu į verdantį vandenį, paverdu apie 2 min., išgriebiu į kiaurasamtį ir perlieju kuo šaltesniu vandeniu.
2.
Atskiriu kiaušinių baltymus, trynius sudedu į virtuvinio kombaino indą su S peiliais, ten pat iki tyrės blenderiu sumaltus atvėsusius špinatus ir malu 30-60 sek. Tuomet suberiu cukrų ir vėl minutei-kitai jungiu peilius. Gautą žalią masę supilu į gilų indą, suberiu miltus, supilu romą ir įmaišau. Ten pat sudedu iki putų išplaktus baltymus. Puodelyje sumaišau sodą su grietine ir supilu į tešlą.
3.
Išsuku ir supilu į torto kepimo formą, ją dedu į orkaitę, jungiu 180C kepimo režimą iš viršaus ir apačios. Kepu apie 45 min., baigtumą tikrinu mediniu pagaliuku – įkištas į biskvitą ir ištrauktas jis turi būti sausas. Iškepusį biskvitą atvėsinu, nupjaunu viršaus nelygumus ir biskvitą perpjaunu pusiau. Nupjaustytą biskvitą smulkiai sutrupinu.
4.
Grietinėlę išplaku mikseriu, kitame inde tuo pačiu mikseriu sumaišau maskarponę su mėlynėmis, cukraus pudra ir pusės citrinos sultimis. Abu plakinius sumaišau į vieną kremą.
5.
Formuoju tortą – ant pirmo biskvito sukrečiu 1/3 kremo, išlyginu, dedu antrą lakštą, vėl 1/3 kremo ir likusiu kremu gausiai aptepu šonus. Tuomet šonus apiberiu biskvito trupiniais. Tortas turi bent 6h bręsti, tam tinkamiausia šaldytuvo lentyna. Pats skaniausias – po 12h. Tiekiu šaltą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Glorija
2020-06-08 10:41
Gal galėtumėte pasakyti ar romas yra būtinas ir ar jį galima kažkuo pakeisti? Gal tiktų degtinė? ATSAKYTI
Aistė
2020-06-08 11:24
Romas (arba jo esencija) yra dėl kvapo tortui :) Jeigu neturite, galite tiesiog nedėti, degtine nekeiskite ;) ATSAKYTI
Ilona
2017-08-03 12:02
pasidariau :) pastovejo per nakti saldytuve, siandien ragavome, tobulas 10 b !!!! ATSAKYTI
Milda
2017-08-03 12:32
Kaip smagu, kad patiko, man sitas tortas irgi labai labai skanus buvo!! :-) ATSAKYTI
Ilona
2017-08-01 21:53
Kokio dydzio forma? ATSAKYTI
Milda
2017-08-01 22:17
As sita torta kepiau 26 cm fomoje, tiko gerai ir labai skanus tortas, ir biskvitas ir kremas pasakiski ATSAKYTI
Ilona
2017-08-02 16:32
Ne per didele 26cm ? ATSAKYTI
Milda
2017-08-02 16:56
Na aš tik tokią turėjau :) Galbūt ir čiut plonesnis buvo negu nuotraukoje, sunku sakyti. Bet turėtų tikti ir mažesnė forma, kokių 22-24 cm, kepimo laiką vis tiek reikia prižiūrėti patį biskvitą patikrinant pagaliuku, ar jau iškepęs ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital