Senoviniai čeburėkai

AUTORIUS:
Monika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Senoviniai čeburėkai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
200 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
pagal poreikį miltų
50 mililitrų kefyro
1 šaukštelis aliejaus
0.5 šaukštelio sodos
Įdarui:
300 gramų faršo (kiauliena, jautiena arba paukštiena)
1 vienetas svogūnų
5 šaukštai kefyro
pagal skonį druskos
1 žiupsnelis pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sodą išmaišyoma su tešlai skirtu kefyru ir paliekame kelias minutes pastovėti, kad gerai nusigesintų.
2.
Varškę gerai ištriname, į ją įmušame kiaušinius, supilame kefyrą, įpilame aliejų. Išmaišome.
3.
Po truputį minkydamos tešlą beriame miltus. Nereikia skubėti ir dėti per daug miltų - tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų. Tešlą padarome tokią, kad galėtume kočioti.
4.
Iškočiojame tešlą, išspaudžiame apskritimus čeburėkams.
5.
Įdarui faršą išmaišome su smulkintais svogūnais, kefyru, pipirais ir druska.
6.
Į telšos apskritimus dedame paruošto faršo, formuojame čeburėkus, kraštus gražiai užspaudžiame šakute.
7.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame kepti čeburėkus taip, kad jie tarpusavyje nesiliestų. Kepame ant nedidelės ugnies, kol gražiai pagels iš abiejų pusių. Skanaus!
AUTORIUS: Monika
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (33)
Onutė
2024-04-05 13:42
Įpilu 2-3šaukštus alko,kad aliejus neįsigertų į tešlą ATSAKYTI
Ruta
2024-01-19 17:29
Labai skanus gavos. Aciu uz receptuka ATSAKYTI
Diana
2023-12-01 08:21
Jau daug kartų kepiau pagal šį receptą, jis man atrodo labai vykęs, lengvas ir skanus. ATSAKYTI
Diana
2023-12-01 08:23
Tiesa, mėsą apkepu su svogūnais prieš tai atskirai, keptuvėje, kad nebūtų problemų su tuo vėliau. Tuomet ir įdaro daugiau įdėti galima. Svarbu, apkepant, nenaudoti daug aliejaus, tada ir riebu nebus :) ATSAKYTI
San
2023-12-30 11:07
O vietoje sodos galima butu dėti kepimo miltelių? ATSAKYTI
Ramune
2020-01-24 16:50
Daug receptu isbandziau bet sitas geriausias!!☺️☺️ ATSAKYTI
sigita
2019-03-11 17:55
Labai labai skanus isejo ceburiekai:) aciu uz recepta!!! tik darancioms patarciau super mazais gabaliukais pjaustyt svogunus kad perkeptu ir mesyte deti per beveik visa ceburieka labai plonai. tesla issikocioti kiek imanoma ploniau, i mesa tikrai nepagaileti kefyro (ant kokiu 200-300gr deti 5-6saukstus kefyro tada labai sultingai iskepa). Kefyro i tesla apie puse stiklines nedideles standartines, deti puse arba viena lygmena sauksteli sodos. Kepti geriausia butu taukuose nes taukai taip greit neperdega kaip aliejus ir butinai imesti bulves skiltele -kai skiltele iskyla i pavirsiu vadinasi taukai ikaite ir galima deti ceburieka, taip pat kai bulve jau suruduoja reikia istraukti ir ideti nauja skiltele-cia tam kad neperdegtu taukai. Nepamirskit kad taukai turi gerai apsemti ceburieka, nekepkit ceburieku vienas ant kito turi likti vietos jiems sociai. ATSAKYTI
Karolina
2018-09-05 21:29
Du kiausinius must i tesla ar viena? Kiek bus tas 50ml kefyro? 10 arbatiniu sauksteliu? ATSAKYTI
Diana
2018-09-06 11:53
Kiaušinius dėkit 2, kaip ir parašyta prie ingredientų, o 50ml kefyro bus apie 3-4 valgomi šaukštai :-) Nuostabūs šie čeburekai yra!! ATSAKYTI
Gerda
2018-02-09 11:22
O kefyra galima bet koki? Nes raso kefyra skirta teslai tai koks jis turi buti? ATSAKYTI
Laura
2018-02-09 13:19
Tikrai bet kokį :) Rašo, nes šiek tiek kefyro dedama ir į įdarą (kur prie įdaro ingredientų parašyta), tai čia turima minty, jog tešlai skirtą kefyrą supilti (tuos 50 gramų). O kefyras tinka pats įvairiausias - nuo įprasto, iki riebesnio, skirto šaltibarščiams. ATSAKYTI
Migle
2018-01-14 17:10
Superiniai gavosi, pirmąkart dariau čeburekus :)) ATSAKYTI
Nijole
2017-01-12 15:53
Sis cebureku receptas pats geriausias, palyginus su kitais. Ka tiktai pavalgeme, mmmmm.....jie tokie minkstuciai,skanuciai...Aciu labai uz si receptuka. ATSAKYTI
Siga
2016-06-14 23:15
Geras receptas. Viskas pavyko, buvo tikrai skanu ATSAKYTI
Vaida
2016-05-14 14:05
Puikus receptas
Tik pagal ji gaminu jau ganetinai senai ATSAKYTI
Grazina
2016-04-27 11:26
Padariau ka tik,labai skanūs ATSAKYTI
Donata
2016-04-02 23:23
Ispudingas skonis tiesiog tirpsta burnoj. Fantastiski ATSAKYTI
Matilda
2016-02-09 11:06
As tik situos ir darau skanus, minksti. mano seimai labai patinka. ATSAKYTI
Salomeja
2015-05-12 18:06
Išbandyta,labai skaniai gavosi! ATSAKYTI
greta
2015-03-24 18:29
Mano megstamiausi visada gaunasi nors nesu profe teslos sferoje :) puikiai tinka uzsaldyti ir issikepti kada vel uzsimanai :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital