Sotus cukinijos ir ryžių apkepas

AUTORIUS:
Janina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Sotus cukinijos ir ryžių apkepas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Pigus, skanus ir greitas apkepas. Jeigu norisi, dėl skonio galite įpjaustyti truputį parūkyto kumpio ar lašišos. Dar galima įdėti pakepinto faršo. Taip pat tinka įpjaustyti Pigus, skanus ir greitas apkepas. Jeigu norisi, dėl skonio galite įpjaustyti truputį parūkyto kumpio ar lašišos. Dar galima įdėti pakepinto faršo. Taip pat tinka įpjaustyti svogūnų laiškų ar petražolių ar pagardinti savo mėgiamais prieskoniais. (...daugiau) Janina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 stiklinė ryžių
1 kg cukinijų
5 pomidorai
3 kiaušiniai
1 svogūnas
1/2 stiklinės grietinės
70 gramų sutarkuoto fermentinio sūrio
ryšulėlis krapų
pipirai
druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Biriai išvirkite ryžius (nepervirkite). Du pomidorus atsidėkite (jų reikės apkepo viršui), o likusias daržoves nulupkite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir ištroškinkite nedideliame aliejaus kiekyje, kol nebeliks skysčio. Tada jas sumaišykite su virtais ryžiais, susmulkintais krapais ir pagardinkite druska ir pipirais, galite dar įdėti mėgiamų prieskonių. Viską sudėkite į sviestu pateptą arba folija ar kepimo popieriumi išklotą atsparų karščiui indą, ant viršaus išdėliokite riekelėmis supjaustytus atsidėtus pomidorus, apipilkite grietine, išplakta su kiaušiniais ir druska bei pipirais. Šaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30-40 min. (arba kol iškeps, gražiai rustels). Likus 5 minutėmis iki kepimo pabaigos apibarstykite tarkuotu sūriu ir vėl pašaukite į orkaitę, kad sūris gražiai išsilydytų. Skanaus!
AUTORIUS: Janina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Jurga
2019-09-16 08:03
Skanutis apkepas isejo. Cukinija ne pjausciau, bet sutarkavau. Del sotumo komentuot negaliu, cia turbut kas kiek valgo. O kam nesotu gi gali bulviu kugeli ar cepelinus sau valgyt, cukiniju ir ryziu nieks nevercia ATSAKYTI
Inga
2018-07-29 15:13
Gal ir pigus bet labai liesas, nesotus,gal ir kept ilgiau... Nera ka lygint su kitais cukiniju apkepais, susuko pilvus ir tiek ATSAKYTI
Vida
2018-07-29 17:13
Na kaip kas mėgsta turbūt, mūsų šeimai patinka, bet mes mėgstame tokius lengvesnius patiekalus, tad čia turbūt nuo to priklauso. O kepimo laikas labai nuo orkaitės priklauso, reikia tiesiog žiūrėti, kada jau bus gražiai apkepęs. ATSAKYTI
Erika
2017-08-03 19:46
Tikrai skanu, tik as dar imaisiau 200g pakeli pusriebes varskes, ji labai tiko :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital