Sostinės keksas pagal tikrą senąjį receptą

AUTORIUS:
Kotryna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Sostinės keksas pagal tikrą senąjį receptą
Autorius apie receptą: Lygiai toks pats kaip mamos keptas vaikystėje! Receptą radau senųjų, tarybinių laikų receptų knygoje GOST, mama paragavusi sakė, kad visiškai toks pats kaip jos jaunystėje, o Lygiai toks pats kaip mamos keptas vaikystėje! Receptą radau senųjų, tarybinių laikų receptų knygoje GOST, mama paragavusi sakė, kad visiškai toks pats kaip jos jaunystėje, o ir mano vaikams labai patiko, todėl kepsiu dar daugybę kartų. Jis drėgnas ir tobulai gardus! (...daugiau) Kotryna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
240 gramų miltų (sijotų)
175 gramai sviesto (kambario temperatūros)
175 gramai cukraus
175 gramai razinų
3 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
3 lašai vanilės esencijos
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Razinas užpilti karštu vandeniu ir palikti išbrinkti 20 minučių. Tada vandenį nupilti, razinas nuplauti, palikti nuvarvėti arba galima nusausinti rankšluostiniu popieriumi.
2.
Orkaitę įkaitinti iki 160 C laipsnių.
3.
Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Po vieną mušti kiaušinius ir po kiekvieno masę permaišyti. Berti druską, razinas, išmaišyti.
4.
Berti miltus, kepimo miltelius, įlašinti vanilės. Viską išmaišyti.
5.
Tešlą pilti į kepimo popieriumi išklotą kekso formą. Kad kepamo kekso plutelė gražiai ir tolygiai įplyštų, prabraukiam drėgnu įrankiu kekso viduryje, kad susidarytų griovelis.
6.
Kepti apie 1 valandą - 1 valandą 30 minučių. Kuo forma aukštesnė ir siauresnė, tuo keksas ilgiau keps.
7.
Papuošimui pabarstome cukraus pudra.
AUTORIUS: Kotryna
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Vytas
2021-08-18 09:36
Mano vaikystes keksas!!! ATSAKYTI
Judita
2020-04-13 13:24
Super keksas. Kepu jau antra karta ATSAKYTI
ilona
2019-11-24 15:54
Aciu uz recepta - labai skanus, jau 3 karta kepu ATSAKYTI
Airin
2019-01-20 21:14
Mėgstamiausias keksas. Nr. 1 mano kepinių sąraše ATSAKYTI
Rena
2018-11-01 23:23
Štai apie ką svajojau ilgus metus!!!!!!!!! Kepsiu. Ir dar bandysiu pagal šį receptą iškepti šokoladinę bobelę :) tarybinę. ( pamenu jos maloniai karstelejusį skonį nuo kakavos hmmmmm.. )


Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Kristina J.
2018-09-16 18:21
Labai skanus! ATSAKYTI
Vita
2018-06-22 15:55
Dažnai kepu,pats skaniausias! ATSAKYTI
Milda
2017-10-28 12:47
Labai saunu, dekui! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital