Šokoladiškai moliūginis "Zebriuko" pyragas - purus ir drėgnas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Moliūginis Zebriukas
Autorius apie receptą: Moliūgų sezonas įsivažiuoja, kaip ir kasmet, ta proga, kepu šį dryžių. Purus, drėgnas biskvitinis pyragas, tinkantis kasdieniniam ir šventiniam stalui. Skoninės savybės Moliūgų sezonas įsivažiuoja, kaip ir kasmet, ta proga, kepu šį dryžių. Purus, drėgnas biskvitinis pyragas, tinkantis kasdieniniam ir šventiniam stalui. Skoninės savybės labiausiai atsiskleidžia arbatos ar pieno draugijoje. Patarimas – norint intensyvesnio skonio, į moliūgų tešlą galima įpilti kelis lašus romo esencijos. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
20 šaukštų miltų
5 vienetai kiaušinių
1.5 stiklinės cukraus
1 stiklinė moliūgų (tarkuoto smulkia tarka)
2 šaukštai kakavos
1 šaukštas sodos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
šiek tiek acto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausiai pasiruošiu biskvitinę tešlą. Plaktuvu iki putų išplaku 5 kiaušinius, 1,5 stiklinės cukraus. Pusę plakinio pilu į kitą indą. Pirmą pusę papildau 2 v. š. kakavos miltelių, 7 - 10 v. š. miltų.
2.
Antrą pusę: 1 stikline moliūgo tarkių (tarkuotų smulkia tarka), 1 a. š. vanilinio cukraus, 10 - 14 v. š. miltų.
3.
Miltus į abi mases maišau pašaukščiui, kol tešla tampa klampi, bet vis dar varvanti nuo šaukšto, todėl sunku numatyti kiek tiksliai šaukštų reikės.
4.
Galiausiai pasemiu 1 v. š. sodos ir labai lėta srovele ant jos pilu actą. Naudoju tik susidarančias putas, jas tolygiai paskirstau abiems masėms, lengvai permaišau.
5.
Tešlas pilu į kepimo formą (naudoju 28 cm skersmens). Pirmiausiai įpilu kakavinės masės, tiek, kad plonai pasidengtų formos dugnas. Tuomet į centrą pilu moliūginės masės - kakavinės - moliūginės - kakavinės, kol baigiasi abi tešlos. Prieš kepant, mediniu pagaliuku galima pabraukyti tešlą, gausis gražūs ornamentai.
6.
Kepu 180 C apie 45 - 60 min. Baigtumą tikrinu dantų krapštuku – pabadžius kepinį, jis turi būti sausas. Tiekiu pilnai atvėsusį.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Monika
2018-09-23 11:28
Gerai, kad naudojau silikonine keptuve, nes butu tortas neistrauktas niekaip. Nepamirskite naudoti sviesta!
Pyragas isejo labai skaniai! Grazus, purus, bet truputi sausas. Kai tortas iskepe ir atveso as sumaisiau grietine, cukru ir citrinos sultis ir sita misini pertepiau ir aptepiau torta, tai dave jam truputi dregmes. :) ATSAKYTI
Rasa
2018-09-23 13:21
Gal drėgnumas nuo moliūgo sultingumo priklauso, nes man šis pyragas visuomet maloniai drėgnas iškepa :) O pyragai, jei forma "limpanti" visuomet daugiau ar mažiau prilimpa, kiekviena šeimininkė tikriausiai geriausiai savo kepimo formas pažįsta :) ATSAKYTI
Irma
2017-11-21 21:25
Šiaip jau į tokiu pyragus dedama sviesto, aliejaus ar kitokių riebalų. Gal pamiršote parašyti? Nesu virtuvėje naujokė. Vakaras sugadintas. ATSAKYTI
Erika
2017-11-23 19:53
Na čia biskvitinis pyragas, o drėgmės suteikia jam moliūgas. Man kaip tik patinka, kad jis lengvesnės tekstūros, tikrai ne visiems tokiems pyragams dedasi riebalai. Bet žinoma, čia skonio reikalas. Mūsų šeimoje šis pyragiukas labai mėgiamas, bet kiti gali mėgti ir sunkesnės tekstūros pyragus, tad čia reikia rasti savo receptą ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital