Šokoladinių sausainių tortas su varškės bei kondensuoto pieno kremu ir uogomis
AUTORIUS:
Ūla
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Šokoladinių sausainių tortas su varškės bei kondensuoto pieno kremu ir uogomis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Nuostabus tortas, jau tapęs tradiciniu mūsų šeimoje. Uogos jam tinka pačios įvairiausios. Skaniausias, žinoma, su šviežiomis uogomis, bet jeigu neturite, tiks ir šaldytos, Nuostabus tortas, jau tapęs tradiciniu mūsų šeimoje. Uogos jam tinka pačios įvairiausios. Skaniausias, žinoma, su šviežiomis uogomis, bet jeigu neturite, tiks ir šaldytos, tik jas prieš tai atitirpinkite ir nupilkite atsiradusį skystį. Vietoje kreminės varškės tinka ir paprasta iš pakelių, tik ją prieš tai pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu, kad būtų vientisa, be grūdelių. (...daugiau) Ūla
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 pakeliai šokoladinių sausainių (naudojau Selga)
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
400 gramų uogų (naudojau mėlynes ir serbentus)
200 gramų kreminės varškės
100 mililitrų kavos (arba arbatos)
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kreminę varškę, grietinėlę, kondensuotą pieną, citrinos sultis ir vanilinį cukrų dedame į dubenį ir elektriniu plakikliu plakame apie 7 - 8 min., kol kremas sutirštėja ir ima laikyti formą. Šiek tiek kremo atsidedame torto šonams aptepti.
2.
Kiekvieną sausainį trumpam pamirkome kavoje (galima mirkyti ir piene arba arbatoje, ypač jeigu darote mažiesiems valgytojams) ir ant lėkštės ar padėkliuko dėliojame iš jų kvadrątą (3 sausainių pločio ir 3 sausainių ilgio). Sausainius aptepame ketvirtadaliu kremo, apiberiame dalimi uogų, jas šaukštu truputį įspausdami į kremą. Tada vėl dedame sluoksnį kavoje pamirkytų sausainių, vėl apepame kremu, beriame uogas ir t.t.
3.
Patį viršutinį kremo sluoksnį aš ne tepiau, o išspaudžiau konditeriniu švirkštu (prieš tai kremą palaikiau šaldytuve, kad sutvirtėtų), bet jį drąsiai galima ir tiesiog aptepti. Atsidėtu kremu aptepame torto šonus.
4.
Tortą būtinai palaikome šaldytuve bent per naktį, nes reikia laiko, kad kremas įsigertų į sausainius ir skoniai susijungtų. Prieš patiekdami galime papuošti uogomis ar kaip tik norisi. Skanaujame ir stengiamės nenusikąsti liežuvio!
AUTORIUS: Ūla
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Roma
2017-08-09 17:12
Dariau,bet iš selgos sausainių truputi per saldu.Kitą kartą bandysiu iš kitokių. ATSAKYTI
Soneta
2017-08-09 18:48
Cia turbut kaip kas megsta ir dar priklauso, kokias uogas dedi. As dejau juodu serbentu, tai idealiai gavosi - saldu, rugstu ir na super tiesiog, visus suzavejo sis tortukas ATSAKYTI
Danutė
2017-08-06 18:36
Gaminau jau du kartus - išskirtinai skanus ir lengva padaryti. Vienąkart neturėjau varškės, tai nedėjau, irgi skaniai buvo :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
lamaistas.lt rekomenduoja
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis