Šokoladinis tortas su morengu

AUTORIUS:
Almina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Šokoladinis tortas su morengu
Šokoladinis tortas su morengu
Šokoladinis tortas su morengu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių
1 stiklinė miltų
200 gramų cukraus pudros
100 gramų šokolado
100 gramų sviesto
2 šaukštai brendžio
11 gramų kepimo miltelių
Morengui:
1 stiklinė lazdyno riešutų (smulkintų)
3 vienetai kiaušinių baltymų
150 gramų cukraus
1 sauja razinų (nebūtina)
Kremui:
3 vienetai kiaušinių trynių
200 gramų sviesto
125 mililitrai grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus
70 gramų juodojo šokolado
2 šaukštai brendžio
Glajui:
150 gramų juodojo šokolado
125 mililitrai grietinėlės, 35% riebumo
30 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šokoladas sulaužomas gabaliukais ir ištirpinamas kartu su sviestu. Supilamas brendis ir paliekama keletą minučių pravėsti. Kiaušiniai labai gerai išplakami su cukraus pudra ir supilami į šokoladinę masę. Suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, ir viskas gerai išplakama. Paruošta šokoladinio biskvito tešla supilama į 26 cm skersmens sviestu pateptą kepimo formą.
2.
Kepama iki 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 45 minutes. Iškepęs biskvitas atvėsinamas ir perpjaunamas horizontaliai į dvi dalis.
3.
Morengams kiaušinių baltymai gerai išplakami, palaipsniui pilamas cukrus ir plakama iki standžių putų. Gerai išplakta masė būna standi ir blizgi. Pamažu įmaišomi susmulkinti riešutai. Ant kepimo popieriaus nubrėžiamas 24 cm skersmens apskritimas ir jame lygiu sluoksniu paskleidžiama baltymų masė. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama iki 100 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 - 2 val., kol morengai lengvai nusiima nuo kepimo popieriaus.
4.
Kremui grietinėlė, kiaušinių tryniai, cukrus sudedami į dubenį ir sumaišomi. Dubuo statomas į karšto vandens vonelę ir nuolat maišant, kaitinama, kol masė sutirštėja. Atvėsinama. Šokoladas ištirpinamas ir ataušinamas. Kambario temperatūros sviestas išplakamas su brendžiu. Pamažu pilamas atvėsęs kremas, šokoladas ir viskas išplakama iki vientisos masės.
5.
Šokoladinei glazūrai grietinėlė pakaitinama iki užvirimo, sudedamas sulaužytas šokoladas, sviestas ir maišoma, kol sviestas ir šokoladas ištirpsta.
6.
Vienas šokoladinio biskvito lakštas užtepamas kremu, ant jo dedamas morenginis sluoksnis ir vėl užtepama kremo. Ant viršaus uždedamas antras šokoladinio biskvito lakštas. Torto viršus ir šonai aptepami pravėsusia šokoladine glazūra.
AUTORIUS: Almina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Reda
2016-03-28 17:34
Aciu uz recepta.Issirinkau si torta sunaus pirmojo gimtadienio progai,gavosi super.Idetos pastangos buvo vertos rezultato. ATSAKYTI
Almina
2017-04-11 13:24
Puiku :) . Aš daabr jį patobulinau ir vietoje šokoladinio biskvito, kepu aguoninį. Labai skanu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital