Šokoladinis saldžiųjų bulvių pyragas be miltų

AUTORIUS:
Justina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Šokoladinis saldžiųjų bulvių pyragas be miltų
Šokoladinis saldžiųjų bulvių pyragas be miltų
Šokoladinis saldžiųjų bulvių pyragas be miltų
Šokoladinis saldžiųjų bulvių pyragas be miltų
Autorius apie receptą: Tai netradicinis šokoladinio pyrago receptas, unikalus tuo, jog pagrindinis ingredientas gali kisti pasirinktinai pagal skonį. Šiam pyragui panaudojau saldžiąsias bulves, Tai netradicinis šokoladinio pyrago receptas, unikalus tuo, jog pagrindinis ingredientas gali kisti pasirinktinai pagal skonį. Šiam pyragui panaudojau saldžiąsias bulves, tačiau tinka tiek morkos, tiek moliūgas ar burokėlis – daržovės, kurias išvirus įmanoma sutarkuoti/sutrinti į masę. Pyragą galima pagardinti riešutais, razinomis ar kitais ingredientais, tinkančiais šokoladiniam pyragui. (...daugiau) Justina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų saldžiųjų bulvių
6 vienetai kiaušinių
100 gramų rudojo cukraus
4 šaukštai kakavos
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų juodojo šokolado (70%)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pirmiausia nuskutame bulves, užpilame trupučiu vandens (kad tik apsemtų bulves) ir sudedame virti, kol suminkštės.
2.
Kol bulvės verda, atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Kiaušinių baltymus išplakame iki tokio purumo, kad pavertus dubenį jie nejudėtų. Tada išplakame trynius su cukrumi ir kakava. Į šią trynių masę supilame išvirtas ir sutrintas bei atvėsintas bulves. Po truputį, atsargiai įmaišome išplaktus baltymus.
3.
Kakavinę masę supilame į 20 cm skersmens apvalią kepimo formą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 - 40 minučių.
4.
Kol pyragas kepa, paruošiame šokoladinį pyrago viršų. Tam į puodą supilame grietinėlę ir ją pakaitininame iki beveik užvirimo. Tada nuimam nuo ugnies,
sudedame nedideliais gabalėliais sulaužytą šokoladą ir jį ištirpiname.
5.
Visą gautą šokolado masę supilame ant iškepusio pyrago ir šiltai dar šiek tiek palaikome orkaitėje. Šiam pyragui būdinga minkšta ir drėgna konsistencija. Skanaus!
AUTORIUS: Justina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Ana
2020-03-13 16:55
Ką tik iškepiau - nuostabus skonis! Tik aš pakeičiau cukrų į stevia, naudojau ne 35% o 12% grietinėlę ir žymiai mažiau, užteko ~50ml ir pusė plytelės juodojo šokolado be cukraus :) ačiū už tokį gerą receptą! ATSAKYTI
Sandra
2018-06-04 18:12
Nu geriausias šių metų atradimas! ATSAKYTI
Ala
2018-01-15 20:18
Super pyragas - labai skanus ir vaikams labai patiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital