Šokoladinis pyragas „Kaprizas"

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
Šokoladinis pyragas „Kaprizas"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 g miltų
200 g minkšto sviesto
1 kiaušinis
150 g cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
700 g grietinėlės
200 g pieniško šokolado
1 pakelis vanilės cukraus
1 šaukštas konjako
3 šaukštai želatinos
10 vyšnių (iš kompoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ingredientus paskirstom taip: Tešlai: 200 g miltų, 200 g minkšto sviesto, 1 kiaušinis, 100 g cukraus, 1 šaukštelis kepimo miltelių. (jei pagrindo irgi norime šokoladinio, pridedame dar porą šaukštų kakavos) Šokoladiniam kremui: 600 g grietinėlės, 200 g pieniško šokolado, 1 pakelis vanilės cukraus, 1 šaukštas konjako, 3 šaukštai želatinos. Papuošimui: 100 g grietinėlės, 2 šaukštai cukraus, 10 vyšnių (iš kompoto). Iš tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą ir 30 min. palaikome ją šaltai. Tada iškočiojame 5-7 mm storio lakštą ir jį įklojame į sviestu pateptą kepimo formą. Apipjauname kraštus. Ant tešlos klojame sviestinį popierių ir užberiame pupelėmis, kad jos padengtų visą formą. Kepame 200° C temperatūroje, kol kraštai gražiai pagelsta. Iš likusios tešlos formuojame apskritus sausainėlius ir iškepame juos 180° C temperatūroje. Trapios tešlos pyragą atvėsiname, nuimame pupeles bei sviestinį popierių. Paruošiame šokoladinį kremą. Jam išplakame grietinėlę, supilame į ją išlydytą šokoladą, konjaką, suberiame vanilės cukrų. Nuolat maišydami supilame ištirpintą želatiną. Šią masę supilame į formą ant pyrago. Dedame į šaldytuvą ir laikome, kol kremas sustingsta. Pyragą puošiame iškeptais sausainėliais, plakta grietinėle ir vyšniomis.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
me
2012-07-24 19:18
per kiek laiko susala? ATSAKYTI
me
2012-07-24 16:14
kam tos pupeles? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital