Šokoladinis alaus biskvito tortas su rikota ir sūdyta karamele

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Šokoladinis alaus biskvito tortas su rikota ir sūdyta karamele
Šokoladinis alaus biskvito tortas su rikota ir sūdyta karamele
Šokoladinis alaus biskvito tortas su rikota ir sūdyta karamele
Šokoladinis alaus biskvito tortas su rikota ir sūdyta karamele
Autorius apie receptą: Torto biskvitas yra šokoladinis Guinness alaus pyragas, tik Guinness'ą aš pakeičiau lietuvišku variantų, kurį tarp kitko labai mėgstu. Torto biskvitas yra šokoladinis Guinness alaus pyragas, tik Guinness'ą aš pakeičiau lietuvišku variantų, kurį tarp kitko labai mėgstu. Greta, Wild Spoons
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
400 gramų cukraus
275 gramai miltų
250 gramų tamsaus alaus
250 gramų sviesto
150 mililitrų grietinės
75 gramai kakavos
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės esencijos
1 žiupsnelis druskos
Pertepimui:
250 gramų rikotos sūrio
2 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilės esencijos
Pabarstymui:
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
Naminei karamelei:
1 stiklinė cukraus
175 mililitrai grietinėlės
90 gramų sviesto
šiek tiek jūros druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ruošiame tešlą: supilti alų į puodą, kartu sudėti sviestą ir šildyti, kol sviestas ištirps. Per tą laiką įmaišyti kakavą ir cukrų. Kitame inde suplakti grietinę su kiaušiniais ir vanile ir sumaišyti su nebekaistančia alaus mase. Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską ir galiausiai visa tai sumaišyti su skystąja mase. Pyrago tešlą sulipti į kepimo popieriumi išklotą torto, nuimamais kraštais, formą.
2.
Kepti 45 - 60 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Iškepusį pyragą palikti visiškai ataušti.
3.
Ruošiame pertepimą: mikseriu suplakti rikotą, trečdalį grietinėlės, cukrų, citrinos sultis ir vanilę. Likusią grietinėlę suplakti atskirai iki standumo ir švelniai įmaišyti į rikotos masę.
4.
Ruošiame karamelę: cukrų supilti į keptuvę ir kaitinti ant vidutinės ugnies švelniai pamaišant medine mentele. Kai jis visiškai ištirps ir paruduos, sudėti sviestą ir maišyti, kol šis ištirps. Tuomet iš lėto supilti grietinėlę. Kadangi ji šalta, masė pradės labai smarkiai burbuliuoti, atsargiai! Pavirus dar maždaug minutę įmaišyti šaukštelį druskos ir leisti atvėsti prieš naudojant.
5.
Visiškai atšalusį alaus tortą padalinti išilgai į dvi dalis. Apatinę dalį padengti plonu karamelės bei storu rikotos kremo sluoksniu. Ant jų dėti viršutinę torto dalį ir visą tortą aptepti tuo pačiu rikotos kremu. Jei norisi įdomesnės išvaizdos, viršų galima apvarvinti karamele, bet aš siūlau serviruojant tiesiog ant kiekvieno gabaliuko uždėti po šaukštą karamelės ir dar užberti kelis grūdelius stambios druskos ant jos.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital