Šokoladinis aguonų pyragas

AUTORIUS:
Diana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Šokoladinis aguonų pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
4 kiaušiniai
200 g cukraus
35 g vanilinio cukraus
200 g grietinėlės
250 g aguonų
150 g miltų
30 g kepimo miltelių
6 šaukštai pieno
250 ml stiprios kavos
Kremui:
0,5 litro pieno
4 šaukštai cukraus
25 g želatinos
200 g margarino VILNIUS kepiniams
Glazūrai:
3 šaukštai cukraus
2 kiaušiniai
2 šaukštai kakavos miltelių
80 ml kokosų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešla: Atskiriame baltymus nuo trynių: baltymus išplakame iki putų; kiaušinių trynius sumaišome su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudedame likusius ingredientus (išskyrus kavą) ir galiausiai įmaišome baltymus. Tešlą sudedame į kepimo formą ir ant viršaus užpilame kavos, paskirstant po visą paviršių. Kepame kepimo skardoje, nustačius 175 °C temperatūrą, apie 20 minučių. Kremas: Pieną pakaitiname su cukrumi ant silpnos ugnies. Supilame ištirpintą margariną bei ištirpintą želatiną. Gerai išmaišome. Ant iškepusio ir atvėsusio pyrago supilame kremą ir paliekame šaldytuve, kad sustengtų. Beje, kepimo formą naudokite aukštais kraštais, kad tilptų ir pats pyrago pagrindas, kremas ir glazūra. Tik kai galutinai bus paruoštas ir sustengęs pyragas, galima išimti iš formos. Patariu naudoti kepimo formą, kurios dugnas ir šonai nusiima. Glazūra: Kokosų aliejų ištirpiname, sumaišome su cukrumi, kiaušiniais bei kakavos milteliais. Kad lengviau maišytųsi, pakaitiname ant silpnos ugnies iki 5 minučių. Glazūra padengiame pyrago viršų. Tepsime ant jau sustengusio kremo sluoksnio. Pyragą palikite šaldytuve, kol glazūra sustengs. Skanaus!
AUTORIUS: Diana
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Viktorija
2013-01-30 18:52
Man neskaniai gan gavosi pyragas. Kava čia netiko. Biskvitas gavosi labai storas, kremas susigėrė į biskvitą arba nubėgo į šonus (buvau iš formos neišėmus).
Bet labai skanus glajus gavosi :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital