Šokoladainis

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Šokoladainis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 g juodo šokolado
250 g sviesto
5 kiaušinių
500 g cukraus
3 šaukštų tamsios kakavos
180 g miltų
Žiupsnelio druskos
2 saujos riešutų, įvairių
100 g pieniško šokolado, su riešutais
PARUOŠIMO BŪDAS:

1. Sviestą su šokoladu dedame į dubenį ir ištirpiname ant garų (verdančiame puode, kad garai kaitintų dubenį).
2. Į kitą puodą sudedame kiaušinius, cukrų ir 2 min. paplakame (iki baltų putų plakti nereikia, tik truputį, kad lengvos putų garbanėlės užsimestų).
3. Kakavą sumaišome su miltais. Galima miltus persijoti (jei už nugaros nestovi tinginys).
4. Sukapojame, stambiai supjaustome riešutus.
5. Truputį atvėsusią šokolado ir sviesto masę pilame į kiaušinių ir cukraus masę, sumaišome.
6. Sudedame miltus, sumaišome. Supilame smulkintus riešutus.
7. Išmaišytą masę pilame į kepimo indą/skardą, išklotą kepimo popieriumi.
8. Kas keli cm įspaudžiame po pieniško šokolado plytelę taip, kad kiekvienas pyrago gabaliukas turėtų savo šokolado gabaliuką viduje.
9. Kepame 180˚C orkaitėje ne ilgiau 30 minučių. Atvėsusį pyragą galima pjaustyti.
AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
keistas
2018-07-12 22:59
Receptas galbūt su klaida, kepė apie valandą ir liko pusiau skystas. Atvėsęs sutirštėjo, tačiau sukrito. Keistas tikrai, antrą kart nebandysiu:( ATSAKYTI
Simona
2018-07-13 09:52
Juk pačiame recepte ir parašyta, kad atvėsusį supjaustyti :) Jis toks ir turi būti - drėgnas, sodrus ir sunkus, brownie tipo, tokie ir nebūna labai iškilę, o pjaustomi tik visiškai atvėsę. ATSAKYTI
Nu jo
2016-03-01 10:50
500 gr cukraus i sokoladini pyraga? ATSAKYTI
taip
2014-06-04 11:16
kažkoks sausas atrodo.. ATSAKYTI
Gintare
2014-03-20 13:25
O kepimo miltelių ar sodos visai nereikia? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital