Slyvų uogienė su cukinija

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Slyvų uogienė su cukinija
Autorius apie receptą: Labai skani uogienė. Šiemet šią uogienę viriau su raudonomis slyvomis, nes geltonos neužderėjo. Su geltonomis būna dar skaniau! Beje, jeigu jūsų slyvos saldesnės, galite Labai skani uogienė. Šiemet šią uogienę viriau su raudonomis slyvomis, nes geltonos neužderėjo. Su geltonomis būna dar skaniau! Beje, jeigu jūsų slyvos saldesnės, galite virdami uogienę įspausti citrinos sulčių - ir slyvoms, ir cukinijai jos labai tinka. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas slyvų
300 gramų cukinijų (gryno svorio)
500 gramų cukraus
1 gabalėlis imbiero (arba šaukštelio cinamono)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš slyvų išimti kauliukus, jas perpjauti per pusę ir suberti į puodą, kuriame virsite uogienę. Užpilti cukrumi, uždengti ir palaikyti kelias valandas, kad slyvos išskirtų sultis. Jeigu norite, kad uogienėje labiau jaustųsi slyvų gabaliukai, tada užpiltas cukrumi slyvas laikykite per naktį (jos tada smarkiau susicukruoja, mažiau išsileidžia verdant), o jeigu norite labiau džemiškos uogienės, laikykite trumiau. Aš norėjau viduriuko, tad laikiau apie 5 valandas.
2.
Po to į slyvas suberti kubeliais pjaustytą cukiniją ir viską virti ant nedidelės ugnies apie 45-60 min., vis pamaišant. Virimo pabaigoje įtarkuoti gabalėlį imbiero šaknies (arba galima vietoje imbiero dėti cinamono).
3.
Karštą uogienę sukrėsti į iškaitintus stiklainius, užsukti sandariais, švariais dangteliais ir pastatyti stiklainius dangteliais žemyn. Kai atvės, nešti į vėsų rūsį ar sandėliuką.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital