Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su sūrio ir varškės įdaru - arba "Chačapuriai" greičiau

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su sūrio ir varškės įdaru - arba "Chačapuriai" greičiau
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su sūrio ir varškės įdaru - arba "Chačapuriai" greičiau
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su sūrio ir varškės įdaru - arba "Chačapuriai" greičiau
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su sūrio ir varškės įdaru - arba "Chačapuriai" greičiau
Autorius apie receptą: Šį patiekalą “sugalvojo” mano mama. Galima kepti orkaitėje, galima keptuvėje. Galima ir tešlą patiems gamintis. Tai nėra autentiškas chačapuri receptas. Turbūt net Šį patiekalą “sugalvojo” mano mama. Galima kepti orkaitėje, galima keptuvėje. Galima ir tešlą patiems gamintis. Tai nėra autentiškas chačapuri receptas. Turbūt net nepanašu į tikrąjį chačapurį. Bet paprasta ir labai skanu. O svarbiausia – tai puikus būdas sunaudoti sūrio likučius. (...daugiau) Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų sūrio
200 gramų varškės
6 lapai sluoksniuotos tešlos
3 vienetai kiaušinių
šiek tiek petražolių (ar kitų žolelių)
šiek tiek saulėje džiovintų pomidorų (alyvuogių, kumpio, kaparėlio ar kt., bet nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šiame recepte galima kombinuoti įvairiausias sūrio rūšis. Tik turiu dvi taisykles - tarp jų privalo būti bent 1 tąsusis sūris (mozzarela ar paprastas ementalis puikiai tiks) ir feta ar feta tipo sūrus sūris (brinza irgi tinka). Visa kita – vaizduotės (arba likučių) reikalas. Tad varškę ir minkštą sūrį nuoširdžiai susmulkiname, kietą – sutarkuojame. Įmušam du kiaušinius ir viską gerai išmaišome dideliame inde su prieskoniais.
2.
Tuo tarpu atšildome tešlą. Labai iš anksto to daryti nerekomenduoju (iš asmeninės patirties), nes ji pradeda džiūti. Nepakenks, jeigu truputį pabarstysite miltais stalo bei atšilusios tešlos paviršių. Imame du lakštus ir sujungiame juos (galima naudoti kiaušinio plakinį, bet puikiai sulimpa ir paspaudus pirštais). Truputuką iškočiojame gautą kvadratą.
3.
Per vidurį dedame sūrio masę (±200 gr) ir paskirstome per visą lakštą palikdami ±2 cm laisvus kraštuose. Jeigu naudojate papildomus ingridientus – dėkite juos ant viršaus. Galima gaminti mini “chačapuriukus”. Tokiu atveju lakštų nejungiam, o iškočiojam, kad būtų bent truputį panašu į kvadratą, ir formuojame mažus kepinukus. Laisvuosius kraštelius aptepame gerai išplaktu kiaušiniu ir jungiam į vokelį. Lengvai iš viršaus prispaudžiame ranka. Aptepame paviršių gerai išplaktu kiaušiniu.
4.
Pašauname į 180 laipsnių orkaitę savo kūrinius. Kepame 20-30 min arba kol paviršius ir dugnas skaniai apskrus. Mažesnius galima paruošti ir įkaitintame aliejuje keptuvėje. Valgome šiltą, bet atvėsę irgi nieko, tik sūris nebetąsus. Kritinis momentas: stebėkite savo chačapurius, nes man skirtingose orkaitėse labai skirtingai kepa. O kartais ir toje pačioje užtrunka dvigubai ilgiau nei įprastai…
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Larisa
2017-03-17 17:11
Čia labiau interpetacija Chačapurių tema, bet jei norit, kad ji būtų Gruziniškiau-vykusi, būtinai naudokit brinzą! ATSAKYTI
Kamilė
2017-03-17 13:42
Labai mėgstu chačiapurius, bet pagal originalų receptą prisibijojau kept, nes atrdė labai sudėtinga, o šitas - super! Iš žolelių dėjau kalendros ir saulėje džiovintų pomidorų - labai tiko! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital