Skruzdėlynas kitaip

AUTORIUS:
Irena
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Skruzdėlynas kitaip
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 vienetai kiaušinių
200 gramų miltų
1 žiupsnelis druskos
0.5 stiklinės medaus (galima ir dirbtinio)
0.5 stiklinės cukraus
2 šaukštai vandens
0.5 šaukštelio citrinos rūgšties
pagal poreikį aliejaus (virimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išplakam su druska. Dedam miltus ir suminkom tešlą. Iš tešlos darom mažus rutuliukus: tešlos gabaliuką voliojam ant lentutės ir supjaustom į smulkius gabaliukus. Juos iškepam įkaitintame aliejuje.
2.
Cukrų, medų ir vandenį virinam, kol sirupo lašas įlašinus į stiklinę su vandeniu neišsileidžia, o sustingęs nugrimsta. Įdedam citrinos rūgšties ( sirupą galima įdėti aguonų,razinų,sulėgrąžų, sezamo sėklų), išmaišom ir pilam ant rutuliukų bei vėl išmaišom. Rutuliukai turi būti šilti, kad geriau išsimaišytų.
3.
Torto formą išklojame kepimo popieriumi arba maistine plėvele, supilame rutuliukų masę ir gerai rankomis suspaudžiame. Palaikom skanėstą keletą valandų (geriausiai - per naktį) vėsiai, kad sutvirtėtų. O tada mėgaujamės!
AUTORIUS: Irena
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Jadvyga
2023-11-02 21:03
Ąčiū,kad priminėt,mes vadinom AŠARĖLIŲ tortas! todėl,kad reikėdavo kuo mažesnius rutuliukus daryt,sakydavo mama ,Skanesnis ir sulips geriau.BŪTINAI su anūkais kepsiu
ATSAKYTI
Gitana Gitanėle
2022-11-10 07:05
Labai geri jūsų receptai labai tankiai jeis pasinaudojus Ačiū ❤️ ATSAKYTI
Rita
2022-11-09 16:38
O jei tuos riešutėlius užpilti kondensuoto pieno, sviesto, šokolado pakatintu mišiniu, kaip tinginiui? Kokia jūsų nuomonė? ATSAKYTI
Genovaitė
2022-11-08 22:26
Vaikystės skanėstas ir tas Riešutinis buvo mano pirmas didesnis gaminys, nei sausainiai. Buvau gal 13 metų ir iškart pavyko. Visada pykau ir galvojau, kad prisidirbau juodai, nes neatstodavo, kol vėl neišvirdavau. Dabar, senatvėje, džiaugiuosi, kad įkišo į virtuvę. Ačiū, kad priminėte, tikrai mažiau vargo, nei su tikru skruzdėlynu. ATSAKYTI
Aniceta
2022-11-06 22:23
Pas mus žemaitį joj vadinama tiesiog riešutinis ATSAKYTI
Laima
2021-01-07 16:09
Vaikystėje padedavom močiutei su tais rutuliukais☺ vadinome jį skruzdėlynu, ilgai kitokio ir nežinojau. Pamačiau, kad ir man su savo anūkėlėmis reiktų jį pasidaryti. Labai skanus būdavo ATSAKYTI
Edita
2019-10-14 12:17
Seniai seniai buvo knyga " Valgių gaminimas". Joje šis receptas vadinosi "Riešutėlių tortas". Mama mano vaikystėje kepdavo, o man jau virš 60.
ATSAKYTI
raimonda
2019-10-19 12:44
Ar skanus. Ar vyrtas demesio ATSAKYTI
Genovaitė
2022-11-08 22:36
Tikrai vertas. Man buvo gal 13 metų, kai pirmą kartą jį išviriau, ir įklimpau su juo iki tol, kol atsirado mada namuose kepti Napoleoną ir Medutį. Napoleono nekepiau, bet Medutis per gerklę išlindo ir dabar dar jo nekenčiu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital