"Skruzdėlynas"
AUTORIUS:
Monika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 355)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 355)
"Skruzdėlynas"
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
4 stiklinės miltų
4 vienetai kiaušinių
5 šaukštai grietinės
1 žiupsnelis druskos
Sirupui:
1 stiklinė medaus
50 gramų sviesto
2 šaukštai vandens
1 šaukštas grietinės
Kepimui:
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš kiaušinių, grietinės, druskos ir miltų išmaišyti tešlą. Paskui ją gerai padaužyti, galima į stalą.
2.
Tešlą labai labai plonai iškočioti. Kočiojant stalą galim ištepti aliejumi, kad tešla neliptų. Iškočiotą tešlą supjaustyti 3 - 4 cm keturkampiais.
3.
Gabalėlius dėti į verdantį aliejų ir virti, kol pagels.
4.
Visus produktus skirtus sirupui sudėti į indą ir virti. Virti reikia tol, kol įlašinus į šaltą vandenį sirupas neišsileidžia.
5.
Išvirtus traškius lakštus dėti į lėkštę, užpilti truputį sirupo, vėl sluoksnį lakštų, vėl sirupo, kol pasistato didelis skruzdėlynas. Galima papuošti razinomis, riešutais, aguonomis. Skanaus!
AUTORIUS: Monika
Skaityti komentarus
Komentarai (22)
nerringa
2017-04-15 15:22
Pabandžiau ir mūsų šeimai nelabai patiko. Jau geriau tešlą gaminti vien tik iš kiaušinių, trupučio druskos ir miltų. Tada tiesiog burnoje tirpsta ir nebūna toks riebus, o išeina beveik tiek pat. Pabandykite - tikrai patinka. ATSAKYTI
Slapukas
2017-04-14 12:01
Atrodo skaniai dar nebandziau kepti pagal si recepta bet tikrai pabandysiu::)) ATSAKYTI
ala
2017-04-12 16:45
o medu namini dedat? ar pirktini is parduotuves? :) ATSAKYTI
Mantas
2017-02-12 20:07
Labai skanus ir lengvas receptas, kuo tešla ploniau iškočiota tuo skaniau. tik aš pyliau ant viršaus ne sirupą, o kondensuotą pieną, visą ta pieną(su skardine) dedu i verdantį vandenį verdu 20 min ir pilu ant lakštų. žymiai skaniau, nei su sirupu :) (žinoma galima ginčytis...:) ). ir miltų nė nematavau stiklinėmis minkiau ir dėjau ATSAKYTI
Jolita
2017-02-11 09:05
Labai gardus! Net pora gavosi! Labai geras receptas! ATSAKYTI
Vaiva
2016-12-23 14:57
Irena, man daugmaz 4 stiklines miltu suejo, bet kiekis gali varijuoti priklausomai nuo kiausiniu dydzio. Tiesiog pirma miltu idekit maziau ir ziurekit pagal teslos kietuma, kiek dar ideti. Tesla turi buti gerai minkoma, visiskai nelipti prie ranku, tokia lengvai kociojama kad butu.

Superinis receptas!! ATSAKYTI
Irena
2016-12-23 10:12
Ar tikrai 4stiklines miltu???? :) ATSAKYTI
Giedre
2016-12-21 14:29
Labai puikus receptukas :) ATSAKYTI
Dana
2016-12-07 10:34
Puikus!!! ATSAKYTI
Daiva
2016-06-10 20:23
Ka tik iskepiau.Super skanus ir tikrai nemazas) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
salotos, garnyrai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis