"Skruzdėlynas"

AUTORIUS:
Monika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 62)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 62)
Skruzdėlynas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
4 stiklinės miltų (apytikriai)
4 vienetai kiaušinių (didelių)
5 šaukštai grietinės
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
1 litras aliejaus
Sirupui:
200 gramų medaus
200 gramų cukraus
50 gramų sviesto
2 šaukštai vandens
1 šaukštas grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš kiaušinių, grietinės, druskos ir miltų išmaišyti tešlą. Miltų nesudėkite visų iškart, geriau dėkite pamažu, nes tikslus jų kiekis priklausys nuo kiaušinių dydžio ir nuo pačių miltų rūšies. Tešla turi būti minkoma, labai nelipti prie rankų, bet likti elastinga, ne per kieta. Suminkius tešlą, ją dar gerai padaužyti, galima į stalą arba kočėlu. Indą su tešla uždengti plėvele ir palikti pastovėti 1-2 valandas, kad tešla subręstų.
2.
Tešlą labai labai plonai iškočioti, beveik permatomai. Kočiojant stalą galim ištepti aliejumi, kad tešla neliptų. Iškočiotą tešlą supjaustyti 3 - 4 cm keturkampiais.
3.
Gabalėlius dėti į verdantį aliejų ir virti, kol pagels.
4.
Visus produktus skirtus sirupui sudėti į indą ir virti. Virti reikia tol, kol įlašinus į šaltą vandenį sirupas neišsileidžia.
5.
Išvirtus traškius lakštus dėti į lėkštę, užpilti truputį sirupo, vėl sluoksnį lakštų, vėl sirupo, kol pasistato didelis skruzdėlynas. Galima papuošti razinomis, riešutais, aguonomis. Skanaus!
AUTORIUS: Monika
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (73)
Brigita
2023-11-27 13:01
Gaminau pirmą kartą, gavosi nuostabiai! Visai nesunku gaminti, pavyko puikiai. Tik lakštus reikia itin plonai kočioti, kitam kartui reiks pasitaisyti, nors skonio nei vaizdo tai negadino! ATSAKYTI
M
2023-07-10 22:29
Labas vakaras. O ar gautųsi žagarėliai iš tokios tešlos? ATSAKYTI
Diana
2022-12-01 09:24
Nededu jokiu grietiniu nei i tesla nei i sirupą.kiausiniai ir miltai .o sirupas medus cukrus ir vanduo. ATSAKYTI
Amok
2022-10-09 18:08
Labai neblogai gavos vieni minksti kiti traskus ATSAKYTI
Auksė
2022-05-11 19:39
Kepiau pirmą kartą ir puikiai pavyko ATSAKYTI
Dora
2022-04-17 11:21
Paveikslėlis įdėtas visai ne tokios tešlos skruzdėlyno, o norėjau būtent tokį išsikepti, tai likau nusivilus. Čia yra žagarėlių receptas, ne skruzdėlyno, neklaidinkit žmonių. ATSAKYTI
Ana
2022-04-17 18:05
Tikrai šio skruzdėlyno, tiesiog skruzdėlyno lakštams tešlą kočioti reikia super plonai, beveik permatomai. Kitaip tikrai gausite žagarėlius. Būtent kočiojimo storis - pagrindinis skirtumas. ATSAKYTI
Loreta
2022-08-24 19:34
Niekad nededu grietines,gaunasi gerai ATSAKYTI
Laura
2022-02-22 23:03
O vanduo reikalingas patikrinimui ar į sirupą ATSAKYTI
Austėja
2022-02-23 12:36
Į sirupą :) ATSAKYTI
Tatjana
2021-05-26 19:56
Nuostabus skruzdėlynas gavosi ,pirma kartą dariausi tai puikiai gavosi. ATSAKYTI
Rasa
2021-03-14 17:50
Viskas gavosi labai gerai,issipute super ATSAKYTI
Deimantė
2021-02-20 19:56
Man išsipūtė lakštai.. ATSAKYTI
Diana
2021-11-25 12:24
Per storai kočiojote. Kod būtų ploni, kočioti reikia beveik permatomus. ATSAKYTI
Gi.my
2020-12-22 01:25
Kiek stiklinėje gr. miltų gaunasi?
ATSAKYTI
Kamila
2021-04-03 10:53
Viena 240 ml stiklinė atitinka apie 140 g miltų ATSAKYTI
Natalija
2020-01-05 10:02
Sakykite o koks turi būti medus dirbtinis ar natūralus? ATSAKYTI
koks skirtumas
2020-01-09 21:33
Bent jau as naudoju tik namini ATSAKYTI
egle
2019-12-30 23:51
Tesla gavosi superine, prisikepiau labai daug, net ir zagareliams liko... ATSAKYTI
M
2023-07-31 20:27
O žagarėliai trapūs išeina? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital