Skanutėlis kefyro tortas su grietinės pertepimu

AUTORIUS:
Sigita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Skanutėlis kefyro tortas su grietinės pertepimu
Autorius apie receptą: Labai skanus, pigus ir gana paprastas pagaminti torčiukas. Mano šeimynai jis labai patinka. Beje, jeigu norite storesnių kremo sloksnių, tiesigo imkite daugiau grietinės. Labai skanus, pigus ir gana paprastas pagaminti torčiukas. Mano šeimynai jis labai patinka. Beje, jeigu norite storesnių kremo sloksnių, tiesigo imkite daugiau grietinės. Sigita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
2 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
2 stiklinės kefyro
40 gramų sviesto
4 šaukštai kakavos
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai sodos (būtinai būtent sodos, ne kepimo miltelių)
Kremui:
600 gramų grietinės (30 arba 40 proc. riebumo)
4 šaukštai cukraus pudros
20 gramų želatinos
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Želatiną užilame trupučiu šalto vandens (kad būtų per 1-2 cm virš želatinos) ir paliekame išbrinkti, kol kepsime biskvitus.
2.
Į kambario temperatūros kefyrą suberiame sodą, gerai išmaišome ir paliekame 5 minutes pastovėti, kad soda tikrai gerai nusigesintų. Tuo tarpu kiaušinius išplakame su cukrumi iki purumo. Į kiaušinius supilame kefyrą bei ištirpintą bei atvėsintą sviestą ir gerai išmaišome. Pamažu, lengvai plakdami šluotele, sudedame pesijotus miltus, sumaišytus su kakava. Viską gerai išmaišome, kad tešla būtų vientisa. Ji bus tokia poskystė, kaip blynams. Taip ir turi būti.
3.
Tešlą padaliname į tris dalis. Pirmą trečdalį pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau 24 cm skersmesns apvalią) ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių arba kol iškeps (ar iškepęs, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką - jeigu ištrauksite švarų, vadinasi iškepė). Iškepus leiskite biskvitui truputį atvėsti formoje,o galutinai atvėsinkite ant grotelių. Taip iškepkite visus tris biskvitus. Galima kepti ir vieną storą biskvitą, bet man paprasčiau kepti tris, tada nereikia pjaustyti :)
4.
Išbrinkusią želatiną ištirpiname virš garų vonelės arba virš nedidelės ugnies nuolat maišydami (neleiskite užvirti, nes nesustings) ir paliekame atvėsti. Kol vėsta želatina, kremui išplakame grietinę su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Plakdami įmaišome atvėsusią želatiną. Paragaujame, ar kremui pakanka saldumo bei rūgštelės, jeigu kažko trūksta, pridedame. Jeigu kremas atrodo kiek per skystas biskvitams tepti, palaikykite jį šiek tiek šaldytuve, jis greitai standėja.
5.
Kai biskvitai visiškai atvėsta, jų pačias viršūneles nupjauname ir atsidedame trupiniams. Biskvitus sulaistome trupučiu juodos lengvai saldintos arbatos (arba tiesiog lengvai saldinto vandens) ir pertepame grietinės kremu. Viršutinį lakštą taip pat aptepame kremu. Tortuko viršų ir šonus apibarstome biskvito trupiniais.
6.
Paliekame tortą pastovėti šaldytuve bent per naktį, kad skoniai susigertų. O pastovėjęs ilgiau tortas būna dar skanesnis.
AUTORIUS: Sigita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Jūratė
2017-03-25 08:58
Želatina tai ta tikroji taip? Nesuprantu kaip ji išbrinks pati, vanduo šaltas ar karštas turi būti? ATSAKYTI
Aurelija
2017-03-25 12:25
Aha, paprasčiausi želatinos milteliai arba grūdeliai. Tiesiog užpilkite šaltu ar drugnu vandeniu (vandens taip daugmaž dvigubai ar trigubai negu kad želatinos) ir palikite. Ji pati tikrai išbrinks per 20-30 min, nieko nereikia papildomai daryti :-) O išbrinkusią tiesiog ištirpinkite ant viryklės arba įstačius į verdančio vandens dubenį arba tiesiog atidžiai prižiūrint ant nedidelės ugnies vis nuolat maišant (aš dažniausiai šitaip darau, tingiu su dubenim cackintis), svarbu, kad želatina neužvirtų, nes nesustings. Kai ištirps, palikite truputį pravėsti ir tada plakdami mikseriu supilkite į grietinės kremą.

Beje, vakar kepiau, labai patiko tortukas. Tik aš painterpretavau - neturėjau tik grietinės, bet turėjau maskarponės 500g, tai turimus 200g riebios grietinės išplakiau su cukrumi ir citrinos sultim ir įmaišiau į maskarponę, dar šaukštuką vanilinio cukraus įdėjau. Maskarponė tiršta, tai želatinos net nereikėjo. Ką tik ragavom, PASAKIŠKAI skaniai gavosi :-D ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital