Skanusis plovas su baklažanais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Skanusis plovas su baklažanais
Autorius apie receptą: Pomidorų padaže virti ryžiai su keptais baklažanais – tai yra vienas iš mano labai pamėgtų receptų. Gaminau šį patiekalą jau daugybę kartų, tik jis visada dingdavo man Pomidorų padaže virti ryžiai su keptais baklažanais – tai yra vienas iš mano labai pamėgtų receptų. Gaminau šį patiekalą jau daugybę kartų, tik jis visada dingdavo man nespėjus nufotografuoti lėkštes, tad vis negalėjau juo su Jumis pasidalinti. Šiandien išaušo ta diena ir aš labai tuo džiaugiuosi, ir manau Jūs pamėgsite šį receptą taip pat, kaip ir aš. Patiekiu aš šį plovą tiesiog kaip vegetarišką patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos. Kai juo vaišinu svečius, visiems jis labai patinka ir dingsta nuo stalo kur kas greičiau, nei mėsos patiekalai. Mano stiklinė, kurią aš naudojau šiam recepte yra gana didelė, net 270ml. Tokio kiekio ryžių man užteko savo svečiams pavaišinti. Jei Jūsų stiklinė bus kiek mažesnė, tai neturi labai didelės reikšmės, bet patariu labai nepasimažinti. Pažadu, net jei šio plovo dar ir liks, jį labai lengva pašildyti kitą dieną. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
700 gramų baklažanų
1 stiklinė ilgagrūdžių ryžių
1 stiklinė konservuotų pomidorų (trintų)
1 stiklinė vištienos sultinio
1 vienetas svogūnų (pjaustyto kubeliais)
1 vienetas cinamono lazdelių
50 gramų kedro riešutų
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas cukraus
2 skiltelės česnako (smulkiai kapoto)
1 sauja krapų (kapotų)
1 šaukštelis malto kumino
0.5 šaukštelio maltos kalendros
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 300°C, grilio funkcija. Baklažanus supjaustykite maždaug vieno centimetro griežinėliais, iš abiejų pusių patepkite juos plonu sluoksniu alyvuogių aliejaus, sudėkite į kepimo skardą vienu sluoksniu, paberkite druska. Skardą dėkite į aukštesniąją orkaitės lentyną. Kepkite 6-8 minutes iš vienos pusės, kol baklažanai gražiai paruduos, apverskite ir kepkite dar 4-6 minutes kol ir iš tos pusės jie paruduos. Šis procesas karštoje orkaitėje vyksta labai greitai, tad patarčiau orkaitę atidžiai prižiūrėti. Baklažanams iškepus, skardą ištraukite ir dėkite į šalį atvėsti.
2.
Likusį alyvuogių aliejų įkaitinkite puode, kepkite su juo svogūnus 4-6 minutes, kol suminkštės, suberkite smulkintus česnakus, kepkite dar minutę, suberkite cukrų, kumino miltelius, kalendros miltelius, cinamono lazdelę. Pakaitinkite minutę, suberkite ryžius ir kaitinkite dar minutėlę, tada apliekite viską trintais koncervuotais pomidorais ir vištienos sultiniu. Išmaišykite. Kai užvirs, puodą uždenkite, liepsną sumažinkite iki minimumo ir leisktie pamažu virsnoti 15 minučių.
3.
Sausoje keptuvėje paskrudinkite kedrinių pinijų riešutus. Keptus baklažanus supjaustykite kubeliais. Pasibaigus ryžių virimo laikui, puodą nukelkite nuo ugnies, atidenkite, ryžius išmaišykite. Ryžiai neturi būti labai birūs, bet jei Jums atrodo, kad ryžiai liko per daug drėgni, imkite skiautelę virtuvinio popieriaus, uždenkite puodą, o ant viršaus dėkite puodo dangtį, palaikykite taip 5- 8 minutes. Įmaišykite pjaustytus baklažanus, gruzdintus riešutus ir kapotus krapus.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Lina
2017-12-05 15:54
Labai skanu ir greitai pagaminama! Super!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital