Skanusis Napoleono tortas su plikytu kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 102)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 102)
Napoleonas su plikytu kremu
Napoleonas su plikytu kremu
Napoleonas su plikytu kremu
Napoleonas su plikytu kremu
Autorius apie receptą: Yra daugybė šio torto receptų, susigundžiau išbandyti ir puikiai pavyko iš pirmo karto! Iš nurodytų ingredientų iškepsite 14 vnt. 18 cm skersmens lakštų. Jei norite didesnio Yra daugybė šio torto receptų, susigundžiau išbandyti ir puikiai pavyko iš pirmo karto! Iš nurodytų ingredientų iškepsite 14 vnt. 18 cm skersmens lakštų. Jei norite didesnio torto, reikės dvigubinti ingredientų kiekį. Jeigu dvigubinsite, tada 22 cm skersmens tortui kepkite 18 lakštų, o 24 cm skersmens tortui - 16 lakštų. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
200 gramų miltų
60 gramų sviesto
60 gramų grietinės
50 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Pabarstymui:
šiek tiek miltų
Kremui:
315 mililitrų pieno
125 gramai sviesto (kambario temperatūros)
100 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
35 gramai migdolų (smulkintų)
30 gramų džiovintų spanguolių
20 gramų miltų
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Lakštams 150 gr miltų, sviestą, cukrų, kepimo miltelius ir druską išmaišome. Įmušame kiaušinį, dedame grietinę, minkome tešlą ir beriame dar 50 gr miltų, jų gali prireikti ir trupučio daugiau. Išminkytą tešlą padalinti į 14 lygių dalių, iš jų soformuoti kamuoliukus, sudėti į dubenį, uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą 30 minučių.
2.
Kepimo popierių pabarstyti miltais, beveik permatomai ant jo kočioti lakštus. Ant kiekvieno dėti formos dugną ir išpjauti apskritimą. Apipjautus likučius palikti, juos kepsime kartu ir naudosime trupiniams.
3.
Lakštus kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 4 - 5 minutes. Kai visi lakštai bus iškepę, trumpais apkepti, kol paruduos, likučius, kai jie atvės, susmulkinti į trupinius.
4.
Kremui 250 ml pieno kaitinti iki virimo. Atskirai kiaušinį išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, dėti miltus, išplakti, supilti 65 ml šalto pieno, išplakti ir plona srovele šį mišinį pilti į karštą pieną, maišant. Dar maišant pakaitinti, kol kremas sutirštės. Ant kremo dėti maistinę plėvelę ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Maistinė plėvelė turi liestis prie kremo paviršiaus, kad nesusiformuotų pieno plėvelė.
5.
Riešutus pakepinti sausoje keptuvėje. Spanguoles supjaustyti smulkiau.
6.
Kremui skirtą sviestą išsukite su atvėsusiu pieno kremu. 3 - 4 šaukštus kremo atidėkite torto viršui ir šonams aptepti. O į likusį įmaišykite riešutus ir spanguoles. Kremą tepkite ant lakštų ir dėkite vieną ant kito. Aptepkite atsidėtu kremu ir apiberkite trupiniais.
7.
Palikite pastovėti apie 2 valandas kambario temperatūroje, paskui nakčiai dėkite į šaldytuvą. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (18)
Raminta
2022-05-22 22:03
Dėkui už puikų receptą, gavosi nuostabus tortukas, visu numyletinis, kita karta darysiu didesne porciją, gavosi dar daug skanesnis nei pirktinis ATSAKYTI
Ana
2022-04-14 23:16
Aš vaikas 10 metu galėjau puikiai pagaminti lakštus ir jie pas mane pavyko o jus negalit ATSAKYTI
Močiutė
2022-04-14 19:29
Kažkaip nesitiki - 200 gramų miltų ir iškepsim 14 lakštų ??? Net jeigu kočiosim labai plonai, vargu ar pavyks padaryti tiek daug ... ATSAKYTI
Aurelija
2022-04-15 10:31
Atkreipkite dėmesį, kad šie ingredientai skirti 18 cm kepimo formai, tad mažam tortukui. Jei norite didesnio, reikėtų vadovautis autorės patarimu - "iš nurodytų ingredientų iškepsite 14 vnt. 18 cm skersmens lakštų. Jei norite didesnio torto, reikės dvigubinti ingredientų kiekį. Jeigu dvigubinsite, tada 22 cm skersmens tortui kepkite 18 lakštų, o 24 cm skersmens tortui - 16 lakštų." ATSAKYTI
Egle
2022-02-04 07:28
as nepaprasciau butu nusipirkti kapotos teslos ir ja iskepti? ATSAKYTI
Greta
2022-02-04 11:58
Tikrai paprasčiau, bet man pvz patinka gaminti, o ypač - žinoti, kas į mano ruošiamo maisto sudėtį įeina :) ATSAKYTI
Eve
2021-03-19 22:02
Su lakstais viskas ok. Bet kremas tai nesigavo toks koks turi buti. Bet ekstra greit grietineles suplakiau, pusiau su plikytu pusiau su grietineles kremu sutepiau, skamelis! ATSAKYTI
Vytė
2021-01-21 18:52
Man išėjo 3 normalus lakštai ir 2 mažesni bet nieko tokio nematau baisaus ATSAKYTI
nusivylusi
2020-12-23 17:36
Tikra parodyja, gaila laiko skirta lakstams, kurie visiškas šlamštas, jokio tikslumo produktų, tešla, apsurdiška ATSAKYTI
Nusivylusiai
2021-03-21 16:59
O rankos tikrai iš ten,kur reikia,auga? ATSAKYTI
Ina
2021-05-29 13:53
Einu gamint:) ATSAKYTI
Kristina
2020-11-02 19:28
Ar visiem lakstai gaunasi? ATSAKYTI
Jurgita
2020-10-07 19:05
Parodija is napoleono ATSAKYTI
Jurgita
2020-10-07 19:06
Kodel nerodot viso komentaro? ATSAKYTI
Viki
2020-07-04 16:22
Man kažkodėl lakštai gavosi kieti ir visai neispuslejo ATSAKYTI
Ernesta
2020-03-02 12:52
Sveiki, pirmą kartą dariau tokį tortą apskritai. Ir tikrai labai geras išėjo, labai skanus! Dariau dar su aviečių uoginės pertepimu, nu žinokit pasaka. Suvalgytas per vieną dieną. Labai nekantravau naktį kada gi ateis rytojus.. Ir galėsim ragauti ATSAKYTI
Laima
2019-05-26 11:15
Tortas gaunasi labai skanus, darau daznai. Receptas tai pat geras, viskas puiku. ATSAKYTI
svetlana
2018-12-28 15:14
ačiū už receptą ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital