Sluoksniuotos tešlos obuolių pyragas - greitas ir skanus

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Sluoksniuotos tešlos obuolių pyragas
Sluoksniuotos tešlos obuolių pyragas
Sluoksniuotos tešlos obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Obuolius šiam pyragui geriau imkite kietesnius ir truputį storiau pjaustykite Pyragas pavyko labai labai skanus! Obuolius šiam pyragui geriau imkite kietesnius ir truputį storiau pjaustykite Pyragas pavyko labai labai skanus! Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas obuolių
500 gramų sluoksniuotos tešlos (2 didelių lapų)
50 gramų sviesto
4 šaukštai cukraus
1 šaukštelis cinamono
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštelis vandens
1 šaukštelis cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite maždaug 1 cm storio skiltelėmis.
2.
Ant vidutinės ugnies keptuvėje ištirpinkite sviestą. Į jį supilkite cukrų bei cinamoną ir pakepkite 2-3 minutes. Sudėkite obuolius ir, karts nuo karto maišydami, kepkite tol, kol cukrus ims lydytis į karamelę ir obuoliai ja aplips. Nuimkite nuo ugnies ir palikite, kad atvėstų.
3.
Ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių ir ant jo padėkite vieną tešlos lakštą. Ant lakšto sudėkite obuolius, palikdami 1-2 cm nuo kraštų. Sumaišykite trynį, cukrų ir vandenį ir šiuo mišiniu patepkite pyrago kraštą - tai padės tešlos lakštams sulipti.
4.
Kitą tešlos lakštą, skirtą pyrago viršui, perlenkite pusiau ir per sulenkimą kas 1 cm įstrižai įpjaukite (kaip parodyta nuotraukoje). Taip pyrago viršus bus ir gražus, ir kepant galės išeiti garai. Šiuo lakštu užklokite obuolius, pirštais užspauskite pyrago krašus ir aptepkite tešlą likusiu kiaušinio mišiniu. Jei norite, peiliu tešlos kraštuose padarykite įpjovimus - iškepęs pyragas dar gražiau atrodys :)
5.
Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje, kol pyragas taps gražios rusvai auksinės spalvos. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Gintarė
2017-09-07 15:45
Labai skanu! Man skonis primena greito maisto restoranuose esančius pyragėlius su obuoliais, vaikams ypač patiko :)) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital