Obuolienė su apelsinais ir aguonomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Video LaMaistas.lt redakcijos
Obuolienė su aguonomis
Obuolienė su aguonomis
Autorius apie receptą: Ruduo - obuolienių metas. Klasikinės obuolienės skonis, nors ir puikus, turbūt daugeliui šiek tiek pabodęs, tad šiandien noriu pasidalinti įdomesniu receptu - obuolienės su Ruduo - obuolienių metas. Klasikinės obuolienės skonis, nors ir puikus, turbūt daugeliui šiek tiek pabodęs, tad šiandien noriu pasidalinti įdomesniu receptu - obuolienės su apelsinais ir aguonomis. Ji ne tik puikaus skonio, bet ir nuostabiai tinka Kalėdinėms dovanoms. Jai virti tinka visų rūšių obuoliai, bet mano mėgstamiausi yra antaniniai, kadangi jie taip nesukrenta verdant, tad obuolienėje lieka maloniai traškūs gabaliukai. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas obuolių (gryno svorio, jau nuvalytų)
300 gramų cukraus
1 vienetas apelsinų (didelio)
1 šaukštas aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuoliams išpjaunu graužtukus ir supjaustau nedideliais gabalėliais tiesiai į puodą. Pačius obuolius aš kartais lupu, kartais nelupu, žiūriu pagal žievės storumą. Dažniausiai nulupu, kai yra kažkokių darinių ar tiesiog tamsesnių vietų, o žalią arba raudoną odelę tiesiog palieku, nes jose yra pektino, kuris tirština obuolienę.
2.
Kadangi naudosime ir žievelę, apelsiną labai švariai nuplaunu ir pamirkau sodos tirpale (1l vandens 1 v.š. sodos). Apelsino žievelę nutarkuoju į atskirą indelį. Tada apelsiną pjaunu pusiau ir į puodą su obuoliais išspaudžiu sultis (jų turėtų būti apie 100 ml).
3.
Puodą dedu ant kaitros ir laukiu, kada sultys pradės kunkuliuoti. Tada kaitrą sumažinu ir imu obuolius šiek tiek maišyti, kad jie tolygiai kaistų. Verdu iki obuoliai suminkštėja, ima sukristi. Tikslus virimo laikas priklausys ir nuo obuolių rūšies, ir nuo to, kokio norime obuolių suvirimo laipsnio, nes galima išvirti tiek obuolių košę, tiek virti, kad dar liktų kramtomų gabaliukų.
4.
Kai jau obuoliai ima minkštėti ir virsi košele, tuomet sudedu tarkuotą apelsino žievelę. Ją su obuoliais kelias minutes paverdu nuolat maišydama ir šiek tiek trindama obuolius samčiu.
5.
Galiausiai suberiu cukrų ir gerai išmaišau kad ištirptų. Suberiu aguonas, išmaišau ir nuimu puodą nuo kaitros.
6.
Karštą obuolienę sukrečiu į švarius iškaitintus stiklainius ir sandariai užsuku dangteliais. Stiklainius apverčiu dangteliais žemyn, šiltai apkloju ir palieku visiškai atvėsti.
7.
Atvėsusią obuolienę laikau rūsyje, bet ji puikiai laikysis ir tiesiog virtuvės spintelėje, svarbu, kad nebūtų tiesioginių saulės spindulių.
Patarimai:
Jei vardant skystis per daug nugaruotų ir obuolienę imtų traukti, įpilkite šiek tiek vandens (pakaks visai nedaug).
Papildomai. Jei norite dar kalėdiškiau, į obuolienę galite įdėti šaukštelį meduolių prieskonių (ar cinamono), o jei mėgstate pikantiškiau, drauge su apelsino žievele įtarkuokite šiek tiek imbiero šaknies.
Obuolienės spalva labai priklausys ir nuo obuolių rūšies, ir nuo to, kaip greitai nuo supjaustymo ją virėte (t.y. ar obuoliai spėjo paruduoti), ir nuo virimo trukmės bei temperatūros. Kartais ji man pavyksta žalsva, kartais rusva, bet visada - labai skani.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital