Skanieji pretzeliai arba "Bavariški riestainiai"

AUTORIUS:
Kristina Paškevičiene
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Skanieji pretzeliai arba "Bavariški riestainiai"
Skanieji pretzeliai arba "Bavariški riestainiai"
Skanieji pretzeliai arba "Bavariški riestainiai"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
1.5 litro vandens
600 gramų miltų
450 mililitrų pieno
45 gramai sodos
20 gramų sausų mielių
2 šaukšteliai druskos
1 žiupsnelis cukraus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Pabarstymui:
1 saujelė sezamo sėklų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Šiltame piene išmaišome mieles su cukrumi, paliekame porai minučių, kad mielės pradėtų veikti.
2.
Miltus išmaišome su druska, pilame pieną su mielėmis ir minkome, kol tešla taps vientisa ir elastinga. Paliekame 1 - 1,5 valandos, kad pakiltų dvigubai. Pakilusią tešlą padaliname į 12 dalių ir kiekvieną gabaliuką voliojame atskirai, iki maždaug 60 centrimetrų ilgio "dešrelės". Formuojame riestainius.
3.
Užverdame vandenį, beriame sodą, panardiname kiekvieną riestainį ir paliekame apie 30 - 60 sekundžių vandenyje. Apverdant keičiasi kepinio skonis ir konsistencija, viršus būna traškus, o vidus minkštas. Kiaurasamčiu ištraukiame riestainius ir dedame ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi.
4.
Aptepame kiaušinio plakiniu, apibarstome sezamo sėklomis ir stambia druska. Kepame 200 C laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 minučių.
AUTORIUS: Kristina Paškevičiene
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital