Skaniausias varškės pyragas
AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 311)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 311)
Skaniausias varškės pyragas Skaniausias varškės pyragas Skaniausias varškės pyragas
Skaniausias varškės pyragas Skaniausias varškės pyragas Skaniausias varškės pyragas
Autorius apie receptą: Pats skaniausias varškės pyragas, kokį man yra tekę ragauti. Visi kas paragauja, prašo recepto. O variacijų su juo irgi daug galima prisigalvoti - kartais (...daugiau) Kamilė
Redakcijos nuomonė: Autorė nemeluoja. Tai tikrai yra vienas skaniausių mūsų gamintų varškės pyragų. Iš tiesų beveik tortas, nes ir išvaizda, ir skoniu jam ne ką tenusileidžia. O (...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Įdarui:
400 gramų varškės
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
2 vienetai kiaušinių
Tešlai:
250 gramų miltų
200 gramų sviesto
150 gramų cukraus
0.5 stiklinės riešutų (smulkinti graikiniai, lazdyno ar migdolai)
50 gramų kakavos
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Pasiruoškite 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm (tinka ir 24 cm) apvalią formą, išklokite ją kepimo popieriumi.
2.
Kombaine išmaišyti miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sviestą, grietinę ir vanilinį cukrų. Maišyti pulso režimu, kol pasidarys trupiniai. Arba, jei neturite kombaino, galima ingredientus kapoti peiliu irgi kol gausis trupiniai, tik kad ilgiau užtrunka. Jei tešla per sausa, įdėkite dar truputį grietinės. Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines.
3.
Likusius suberkite į kepimo formą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Išėmę orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 170 laipsnių.
4.
Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius. Dar kartais įpilu porą šaukštų brendžio ar romo, labai gardų prieskonį suteikia.
5.
Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 – 7 minutes. Kremas šiek tiek sutirštės ir tuomet bus galima užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.
6.
Tada vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 25 – 30 minučių, iki viršutinis trupinių sluoksnis atrodys sausas. Šio pyrago svarbu neperkepti, kad varškės įdaras neišsausėtų, jau geriau kepti truputį trumpiau negu per ilgai (vėsdamas pyragas puikiai sustingsta, net jeigu išėmus iš orkaitės ir atrodo, kad dar galėtų truputį pakepti).
7.
Visiškai ataušinkite ir bent 2 - 3 valandas (o geriausiai - per naktį) palaikykite šaldytuve, nes šis pyragas skaniausias šaltas. O skanaukite atsargiai - nenusikąskite liežuvio, nes tai tikrai pats skaniausias varškės pyragas, kokį yra tekę ragauti!
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Komentarai (22)
LaMaistas.lt redakcija
2016-12-19 13:03
Kristina, imamas kondensuotas pienas su cukrumi.
Kristina
2016-12-19 07:53
Ar imamas kondensuotas pienas su cukrumi ar nesaldintas
Rimante
2016-12-16 19:48
Labai labai skanus. Norejau, kad butu labiau kaip tortas, tai dariau pagal redakcijos patarima - idaro daugiau, vietoje dalies varskes dejau maskarpones surio (idaras toks gavosi - 600g pertrintos varskes, 250 g maskarpones, 4 kiausiniai ir indelis kondensuoto pieno). Kepiau 26 cm formoje is vakaro ir per nakti laikiau saldytuve. Nu zinokit pasaka o ne tortas buvo. Kepsiu vel butinai
zenfira
2016-12-14 14:41
tikrai matau bus labai skanus skanus pradesiu gaminti


Natalija
2016-11-27 22:01
Gaminau šį pyragą, t.y. beveik tortą. Tikrai skanus. Rekomenduoju! Ačiū už receptą!
Milana
2016-11-22 20:15
Tikrai gera pasidaryti. Ir ne per daug ingredientu reikia, ir greit paruosiamas ir zinoma skanus labai :)
Gaile
2016-10-27 20:56
Aiste, kiausiniai po cukraus eilute :-) 2 vienetai
Aiste
2016-10-17 21:51
O kur kiausiniai???
Toma
2016-06-18 08:34
Labai skanus varskes pyragas ir jau keptas ne karta. Jei mano uosvienei patiko, tai reiskia, kad tikrai geras :) Rekomenduoju!
Kepeja
2016-04-15 09:11
Pats nuostabiausias ir visos šeimos mėgiamiausias!!!Jau kokis 5 metus:) Miltų dedu daugiau, kad trupiniai būtų gan sausi ir gerai trupintųsi. Pagrindui cukraus dedu 1-2 šaukštus, saldumo ir taip pakanka. Jokių esencijų ar kepimo miltelių net neprireikia:)
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis