Skaniausias varškės pyragas
AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 328)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 328)
Skaniausias varškės pyragas
Skaniausias varškės pyragas
Skaniausias varškės pyragas
Skaniausias varškės pyragas
Autorius apie receptą: Pats skaniausias varškės pyragas, kokį man yra tekę ragauti. Visi kas paragauja, prašo recepto. O variacijų su juo irgi daug galima prisigalvoti - kartais gaminu su graikiniais (...daugiau) Kamilė
Redakcijos nuomonė: Autorė nemeluoja. Tai tikrai yra vienas skaniausių mūsų gamintų varškės pyragų. Iš tiesų beveik tortas, nes ir išvaizda, ir skoniu jam ne ką tenusileidžia. O jeigu norite (...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Įdarui:
400 gramų varškės
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
2 vienetai kiaušinių
Tešlai:
250 gramų miltų
200 gramų sviesto
150 gramų cukraus
0.5 stiklinės riešutų (smulkinti graikiniai, lazdyno ar migdolai)
50 gramų kakavos
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Pasiruoškite 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm (tinka ir 24 cm) apvalią formą, išklokite ją kepimo popieriumi.
2.
Kombaine išmaišyti miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sviestą, grietinę ir vanilinį cukrų. Maišyti pulso režimu, kol pasidarys trupiniai. Arba, jei neturite kombaino, galima ingredientus kapoti peiliu irgi kol gausis trupiniai, tik kad ilgiau užtrunka. Jei tešla per sausa, įdėkite dar truputį grietinės. Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines.
3.
Likusius suberkite į kepimo formą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Išėmę orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 170 laipsnių.
4.
Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius. Dar kartais įpilu porą šaukštų brendžio ar romo, labai gardų prieskonį suteikia.
5.
Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 – 7 minutes. Kremas šiek tiek sutirštės ir tuomet bus galima užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.
6.
Tada vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 25 – 30 minučių, iki viršutinis trupinių sluoksnis atrodys sausas. Šio pyrago svarbu neperkepti, kad varškės įdaras neišsausėtų, jau geriau kepti truputį trumpiau negu per ilgai (vėsdamas pyragas puikiai sustingsta, net jeigu išėmus iš orkaitės ir atrodo, kad dar galėtų truputį pakepti).
7.
Visiškai ataušinkite ir bent 2 - 3 valandas (o geriausiai - per naktį) palaikykite šaldytuve, nes šis pyragas skaniausias šaltas. O skanaukite atsargiai - nenusikąskite liežuvio, nes tai tikrai pats skaniausias varškės pyragas, kokį yra tekę ragauti!
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Komentarai (26)
Milda
2017-05-09 15:39
Man kažkodėl sukrito - gal per greit iš orkaitės ištraukiau. Bet skonis dėl to tikrai nenukentėjo:) Valgė net tie, kurie pyragų nemėgsta.
Tiesa, paskaičius komentarus, ir aš cukraus dėjau mažiau - pasiteisino. ATSAKYTI
Kamilė
2017-05-11 12:33
Šis pyragas, kaip ir kiti sūrio pyragai, išėmus aukščio praranda, tas visiškai normalu, nes varškės sluoksnis sunkus. Tas sluoksnis kepdamas pakyla, bet vėsdamas grįžta į buvusį aukštį. Reikia tiesiog leisti pyragui ramiai susistovėti, atvėsti, tada idealu jeigu dar pabūti porą valandėlių šaldytuve, ir tada jau mėgautis :-) Labai smagu, jog pyragas patiko :) ATSAKYTI
Loreta
2017-01-31 21:27
Ieva, niekur nedingo :-) 5 žingsnyje jie užrašyti - sumaišomi su likusiais trupiniais ir beriami ant pyrago :-) ATSAKYTI
Ieva
2017-01-30 21:38
O kur riešutai recepte dingo?? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2016-12-19 13:03
Kristina, imamas kondensuotas pienas su cukrumi. ATSAKYTI
Kristina
2016-12-19 07:53
Ar imamas kondensuotas pienas su cukrumi ar nesaldintas ATSAKYTI
Rimante
2016-12-16 19:48
Labai labai skanus. Norejau, kad butu labiau kaip tortas, tai dariau pagal redakcijos patarima - idaro daugiau, vietoje dalies varskes dejau maskarpones surio (idaras toks gavosi - 600g pertrintos varskes, 250 g maskarpones, 4 kiausiniai ir indelis kondensuoto pieno). Kepiau 26 cm formoje is vakaro ir per nakti laikiau saldytuve. Nu zinokit pasaka o ne tortas buvo. Kepsiu vel butinai ATSAKYTI
zenfira
2016-12-14 14:41
tikrai matau bus labai skanus skanus pradesiu gaminti


ATSAKYTI
Natalija
2016-11-27 22:01
Gaminau šį pyragą, t.y. beveik tortą. Tikrai skanus. Rekomenduoju! Ačiū už receptą! ATSAKYTI
Milana
2016-11-22 20:15
Tikrai gera pasidaryti. Ir ne per daug ingredientu reikia, ir greit paruosiamas ir zinoma skanus labai :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
salotos, garnyrai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis