Skaniausias varškės pyragas (49)

  • Paruošimo laikas:
  • Įvertinimas: 4.1 iš 5 (balsavo 296)
Reklama
Ingredientai
Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Pasiruoškite 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm (tinka ir 24 cm) apvalią formą, išklokite ją kepimo popieriumi.
  2. Kombaine išmaišyti miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sviestą, grietinę ir vanilę. Maišyti pulso režimu, kol pasidarys trupiniai. Arba, jei neturite kombaino, galima ingredientus kapoti peiliu irgi kol gausis trupiniai, tik kad ilgiau užtrunka. Jei tešla per sausa, įdėkite dar truputį grietinės. Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines.
    Likusius suberkite į kepimo formą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 min.
  3. Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius. Dar kartais įpilu porą šaukštų brendžio ir/ar migdolų esencijos, labai gardų prieskonį suteikia.

    Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 – 7 minutes. Kremas šiek tiek sutirštės ir tuomet bus galima užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.

    Tada vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 25 – 30 minučių.
  4. Visiškai ataušinkite ir bent 2 - 3 valandos palaikykite šaldytuve, nes šis pyragas skaniausias šaltas. Supjaustyti į gabaliukus. Ir atsargiai, nenusikąskite liežuvio, nes tai tikrai pats skaniausias varškės pyragas, kokį yra tekę ragauti!
Receptą atsiuntė: Kamilė

Komentarai (49)


  • 2016-06-18 08:34 Toma

    Labai skanus varskes pyragas ir jau keptas ne karta. Jei mano uosvienei patiko, tai reiskia, kad tikrai geras Rekomenduoju!


  • 2016-06-16 17:28 Ugne

    Fantastiskas
    ...


  • 2016-06-16 17:26 Ugne

    ...skanu...


  • 2016-04-26 13:50 Ana

    Si jau seniausiai darau, tik be kondensuoto pieno Ir visala labia skanus gaunasi!


  • 2016-04-15 09:11 Kepeja

    Pats nuostabiausias ir visos šeimos mėgiamiausias!!!Jau kokis 5 metus Miltų dedu daugiau, kad trupiniai būtų gan sausi ir gerai trupintųsi. Pagrindui cukraus dedu 1-2 šaukštus, saldumo ir taip pakanka. Jokių esencijų ar kepimo miltelių net neprireikia


  • 2016-04-06 22:09 Arunas

    Puikus receptas. Tik aš riešutus dėjau į masę ir papildomai įdėjau banano, skonis pasakiškas. Ačiū


  • 2016-03-06 17:08 Alma

    Tikrai reiks išmeginti jei jsu tsip sksnu...


  • 2016-03-05 22:26 lina

    Būtinai išsikepsiu


  • 2016-03-05 10:36 saldumynu megejuke

    Saunu Aciu♥


  • 2016-03-04 16:19 Aurinta

    Išbandžiau šį receptą. Super. Labai skanus gavosi. Nerealaus skonio.


Populiariausi receptai šią savaitę

Daugiau receptų