Skaniausias kakavinis varškės pyragas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 589)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 589)
Kakavinis varškės pyragas
Kakavinis varškės pyragas
Kakavinis varškės pyragas
Kakavinis varškės pyragas
Autorius apie receptą: Pats skaniausias varškės pyragas, kokį man yra tekę ragauti. Visi kas paragauja, prašo recepto. O variacijų su juo irgi daug galima prisigalvoti - kartais gaminu su graikiniais Pats skaniausias varškės pyragas, kokį man yra tekę ragauti. Visi kas paragauja, prašo recepto. O variacijų su juo irgi daug galima prisigalvoti - kartais gaminu su graikiniais riešutais, kartais su migdolais, kartais visai be riešutų, kartais riešutus dedu ne į tešlą, o į varškės masę, kartais į varkšės masę pagardinimui įpilu šaukštelį brendžio arba įdedu rome pamirkytų razinų. Cukraus kiekį irgi galite varijuoti savo nuožiūra - man pyragai patinka saldūs, bet jeigu mėgstate mažiau saldžiai, pagrindui galite cukraus dėti ir mažiau. Žodžiu, laisvę fantazijai :-) (...daugiau) Dovilė
Redakcijos nuomonė: Autorė nemeluoja. Tai tikrai yra vienas skaniausių mūsų gamintų varškės pyragų. Iš tiesų beveik tortas, nes ir išvaizda, ir skoniu jam ne ką tenusileidžia. O jeigu norite Autorė nemeluoja. Tai tikrai yra vienas skaniausių mūsų gamintų varškės pyragų. Iš tiesų beveik tortas, nes ir išvaizda, ir skoniu jam ne ką tenusileidžia. O jeigu norite šį pyragą pakylėti į visišką tortiškumo lygį, mūsų patarimas būtų padidinti įdaro kiekį trečdaliu ar net dvigubai, nes tada varškės kremo sluoksnis gausis storas, kaip ir priklauso tikram tortui. Varškę skaniausia naudoti pertrintą (kuri būna parduodama kibirėliuose nesaldinta) arba patiems ją sutrinti iki kreminės konsistencijos virtuviniu kombainu arba rankiniu elektriniu trintuvu.

O jeigu užsinorėtumėte svečius nustebinti dar įspūdingesniu kepiniu, įdaro kiekį dvigubinkite, bet vietoje dalies varškės dėkite maskarponės sūrio. Maskarponė suteiks įdarui tobulos kreminės ir burnoje tirpstančios konsistencijos. Bus kaip tikras sūrio pyragas, tik dar skaniau.

Beje, į tešlą vietoje vanilinio cukraus galite pabandyti įtarkuoti apelsino žievelės, o tešlos trupinių "suklijavimui" vietoje grietinės panaudoti 1-2 šaukštus apelsinų sulčių. Tada kepant pakvips visi namai, o apelsino prieskonis čia labai tinka.
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
250 gramų miltų
200 gramų sviesto (šalto)
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
50 gramų kakavos
0.5 stiklinės riešutų (smulkinti graikiniai, lazdyno ar migdolai)
1 šaukštas grietinės (arba šiek tiek pieno ar vandens)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Įdarui:
400 gramų varškės
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
2 vienetai kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Pasiruoškite 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm (tinka ir 24 cm) apvalią formą, išklokite ją kepimo popieriumi.
2.
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Suberkite šaltą kubeliais supjaustytą sviestą, dėkite grietinę ir trupinkite pirštais iki gausis trupiniai, tekstūra primenantys duonos trupinius (jei tešla atrodo per sausa, įdėti dar truputį grietinės). Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines.
3.
Likusius suberkite į kepimo formą ir paspauskite ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Išėmę orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 170 laipsnių.
4.
Tuo metu pasiruoškite įdarą: sumaišykite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius (aš maišau elektriniu "blenderiu", kad būtų glotni tekstūra, bet galima ir tiesiog šakute ištrinti). Dar kartais įpilu porą šaukštų brendžio ar romo, labai gardų prieskonį suteikia.
5.
Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 – 7 minutes (kad kremas šiek tiek sutirštėtų). Tada užberkite likusius trupinius, sumaišytus su smulkintais riešutais.
6.
Pyragą grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 25 – 30 minučių, iki viršutinis trupinių sluoksnis atrodys sausas. Šio pyrago svarbu neperkepti, kad varškės įdaras neišsausėtų, jau geriau kepti truputį trumpiau negu per ilgai (vėsdamas pyragas puikiai sustingsta, net jeigu išėmus iš orkaitės ir atrodo, kad dar galėtų truputį pakepti).
7.
Pyragui leiskite visiškai atvėsti ir bent 2 - 3 valandas (o geriausiai - per naktį) palaikykite šaldytuve, nes jis skaniausias šaltas. O skanaukite atsargiai - nenusikąskite liežuvio, nes tai tikrai pats skaniausias varškės pyragas, kokį man tekę ragauti!
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (52)
Agne
2023-02-06 14:23
Labai skanus, sotus pyragas ATSAKYTI
Audrone
2022-11-19 00:06
Pats skaniausias varškės pyragas, rekomenduoju pamėginti! ATSAKYTI
Vika
2022-11-04 19:26
Nuostabus pyragas, rekomenduoju :D ATSAKYTI
Laima
2022-07-11 11:56
Tapo mano mylimiausiu saldžiu kepiniu. Jį sunku sugadinti, o skonis vis kitoks, priklausomai, kiek maskarponės įdedu, riešutų, saldumo ("iš akies"). Visada tobulas ir visų mėgstamas ATSAKYTI
Jolanta
2024-03-13 12:11
O jeigu dėtume paprasts varškės? ATSAKYTI
Jolanta
2024-03-13 12:11
O jeigu dėtume paprasts varškės? ATSAKYTI
Alina
2022-02-13 04:15
Nerealus receptas! Tortas tinkamas bet kokiai progai. Jau keletas metų jį gaminu ir niekam nenusibodo dar. ATSAKYTI
Viktorija
2021-12-28 17:15
O esat kas vietoje kondensuoto pieno dėję rududu? ATSAKYTI
Dovilė
2021-12-30 16:33
Nesu, bet turėtų tikti. Tiesiog Rududu pirmiausia gerai ištrinkite šaukštu ir po truputį į jį dėkite varškės masę, vis išmaišydami. Kad tolygiai pasiskirstytų, nes Rududu tirštesnis. Turėtų pavykti karameliškas pyragas, manau, tikrai skanus! ATSAKYTI
Vilma
2021-05-18 20:04
10 balų iš 10 ATSAKYTI
Kotryna
2021-04-11 10:54
Labai šaunus receptas ATSAKYTI
Kristė
2021-01-17 16:34
Labai skanus pyragas!Labai patiko :) ATSAKYTI
Mile
2021-01-12 16:26
kažin jeigu įdėčiau aguonų į įdarą, ar gerai gautųsi? ATSAKYTI
Aura
2021-01-13 15:11
Tikrai neturėtų sugadinti :) ATSAKYTI
Kristina
2020-10-01 05:43
Tikrai pyragas tobulas ir receptūra gan tiksli.Prieš 2 metus išbandžiau šį receptą ir lig šiol šeimyna ir draugai tik šito pyrago ir laukia.Pritariu jau rašiusiam,kad kritikai čia tikrai gali slėptis po rudeniniais lapais,nes pyragas TOBULAS ,viskas gaunasi puikiai :) Tikrai rekomenduoju išbandyti,nerealiai skanus :) ATSAKYTI
To dovile
2020-05-10 08:41
Sveiki, gal galite patarti noriu kepti balta variantą su avieciu uogiene,deciau kondenduoto tik apie 50g ,viena tryni ir visa kiausini,ideciau papildomai maskarpones nenoriu deti nei krakmolo nei miltu, kaip manot pavyks ATSAKYTI
Ieva
2020-05-10 07:42
Labai labai skanus pyragas. Kas ragavo gyre, prase recepto. O as dar paslepiau pora gabaliuku pusryciams prie kavos. Tobula! Dariau su dalim maskarpones suriu, pagal redakcijos rekomendacija. Kas norejo daugiau nuodemes skaninosi su avieciu dzemu. Must try! ATSAKYTI
Bandziau
2020-05-04 22:25
Tikrai skanus, tik i pagrinda dar dejau 80g sokolado ir 120g sviesto ,nedejau kiausinio , sumazinau cukraus ir kondensuoto, nusprendziau kam truks tas gales papildomai pasisaldinti :) ir maskarpones papildziau :) sake skaniausias pusryciu pyragas/tortas su kava ;)aciu uz recepta ir laisve improvizuoti ATSAKYTI
Vilma
2020-03-23 15:44
Aš dedu varškės dvigubai.Superinis!!! ATSAKYTI
Vaida
2020-04-20 23:35
O kiek laiko kepat? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital