Skaniausi savaitgalio blynai - purūs ir minkštučiai

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 151)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 151)
Skaniausi savaitgalio blynai - purūs ir minkštučiai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1.5 stiklinės kvietinių miltų
1 ir 1/4 stiklinės pieno
2 vienetai kiaušinių
45 gramai sviesto (3 šaukštų, tirpinto)
2 šaukštai cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių (nubrauktų)
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek sviesto (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Miltus persijoti su kepimo milteliais, cukrumi ir druska.
2.
Pieną ir kiaušinius plakti elektriniu plakikliu 3-4 minutes, kol stipriai išputos. Į išplaktus kiaušinius su pienu pilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą, suberti persijotą miltų mišinį ir labai atsargiai viską išmaišyti plokščia mentele. Labai svarbu tešlos nepermaišyti – reikia maišyti tik tol, kol neliks sausų miltų. Tešla turi būti puri, akyta, bet ne vientisa, su mažesniais ir didesniais sustingusio sviesto gumulėliais.
3.
Keptuvę įkaitinti ant vidutinės ugnies. Keptuvės dugną patepti sviestu (tik patepti – nereikia, kad ten tyvuliuotų sviesto ežerai!). Kai sviestas ant keptuvės pradės čirškėti, valgomuoju šaukštu pilti blynų tešlą, vienam didokam blynui maždaug 2 valgomi šaukštai tešlos.
4.
Kai blyno paviršius pasidengs sproginėjančiomis oro pūslelėmis, o kraštai ims lengvai gelsti, blyną atsargiai apversti ir apkepti kitą pusę. Apversti blynus galima tik vieną kartą! Antraip jie bus kieti ir sausi. Patiekti su klevų sirupu ir trupučiu sviesto.
AUTORIUS: Aušra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (21)
Greta
2024-02-25 07:22
Labai puikiai viskas pavyksta. Kepiau jau 4 kartus, ir neplanuoju recepto keisti kitu. Vyras prašo tik šių, tad receptas jau išsisaugotas, kad nepamesčiau ATSAKYTI
Karina
2020-12-09 11:31
Labai ilgai dariau tešlą bet pavyko labai skania padaryti ATSAKYTI
Indrė
2020-10-23 20:54
Nors iškilo mažiau nei norėtųsi, o miltų daugiau dėti nesinori, nes blynų sausumas jau ribinis, tačiau šeimyna išgyrė ir sakė skanesnių dar nevalgė (aišku ir nutella nemažai skonio pridėjo :) ) Žodžiu liux, iš 1o/8. ATSAKYTI
Gintare
2020-07-19 09:02
Gavosi is pat pirma sykio ,nuostabus blynai. Ir as nesilaikiau jokiu kiekiu ir dariau tiesiog pagal save .Super super super ,as dar dejau obuoliu gabaliukais ,banana,ir razinu ,kad vaikams butu ydomiau ir skaniau algyt. Kepimo miltelei tikrai nesijaute nes kaip ir recepte parasyta persijojau kartu su miltai.Nuo siol darysiu tik pagal si recepta. ATSAKYTI
Amanda
2020-04-06 15:46
Blynai gavosi, as kepiau ant 1.5 ugnies ir pyliau daugiau aliejaus, nes labai labai svilo prie keptuves. Man jautesi labai kepimo milteliai, bet su uogiene ar nutella labai labai skanu! ATSAKYTI
Veronika
2020-04-06 13:53
Nu ant tiek nieko gero... labai nusivyliau o ir recepto rašymo maniera nemaloni. Jei rašot tai bent normaliai rašykit.
P.s. neatitinka kiekiai ATSAKYTI
Amanda
2020-04-06 15:47
Del recepto rasymo pilnai sutinku, reiktu aiskumo nes skaiciau daugiau nei 4 kartus :) ATSAKYTI
Asta
2019-10-26 13:28
Nieko gero ATSAKYTI
Bitė
2019-09-14 13:05
Man irgi nesigavo. Tešla gavosi akyta su didesniais ir mažesniais sviesto gabaliukais. Kepant iškilo puslelės, kepiau kiekvieną pusę po vieną kartą, bet blynai neiškilo ir, nepaisant trijų šaukštų tirpinto sviesto, gavosi pakankamai sausi, bet itin riebūs. ATSAKYTI
Vaiva
2019-08-07 21:01
Labas,

Matavau ir dejau kaip ir raset, kepiau du kartus, nei karta nesigavo. Blynai ploni ir per daug riebus. Bandziau kaip ir sakete deti daugiau miltu, bet rezultatas buvo toks pat :( ATSAKYTI
Kristina
2019-04-17 12:31
Labai skanūs blynai o pagaminti užteko 10 min, bet vietoj sviesto dėjau kokosu aliejų. Labai skanuuuuuuu ATSAKYTI
Vaiva
2018-11-24 11:34
Ipylus sviesta i plakta kiausini su pienu, visa mase susileidzia ir blynai gaunasi labai ploni.nesigavo ATSAKYTI
Dana
2018-12-19 12:12
Dėkite truputį daugiau miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Nes kiaušiniai būna nevienodo dydžio, o ir skirtingi mitlai skirtingai brinksta. Blynukai ploni būna, kai per mažai miltų. ATSAKYTI
R.V
2018-06-27 12:05
O jeigu kepsiu be kepimo miltelių, ar labai kažkas pasikeis? ATSAKYTI
Simona
2018-06-27 13:21
Kepimo milteliai iškelia blynelius, be jų nebus tokie purūs. Kepimo miltelius galite pakeisti maistine soda su trupučio citrinos sulčių ar grietinės. ATSAKYTI
Emilija
2018-05-26 20:05
Labai labai skanus ir daug išeina! ATSAKYTI
Eglė
2018-03-27 22:05
Labai skanūs :) minkšti ir purūs ! ATSAKYTI
Zana
2018-03-05 13:40
Labai skanus, purus ir minksti. Aciu! ATSAKYTI
Edita
2017-08-10 22:18
Labai gardūs, minkšti, purūs gavosi. Ačiū ATSAKYTI
akvile
2016-01-02 13:48
Na kepsim dabar:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital