Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 g avižinių miltų
500 g rupių kvietinių miltų
30 g mielių
1 šaukštas medaus
2 šaukštelia prieskoninės druskos
4 šaukštai sezamų
riebalų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus suberti į dubenėlį, juose padaryti duobutę, suberti sutrupintas mieles, sudėti medų ir įpilti 1/2 l drungno vandens. Blendinį sumaišyti su žiupsneliu miltų ir palikti, kad pakiltų.
Įberti druskos, išminkyti blizgią bei tamprią tešlą ir dar kartą palikti kilti.
Ant miltais apibarstytos lentelės iš tešlos iškočioti volelį ir supjaustyti jį į 18 vienodo dydžio gabaliukų. Iš kiekvienos tešlos gabaliuko padaryti bandelę.
Bandeles dėti į riebalais išteptą kepimo skardą, aptepti vandeniu, apibarstyti sezamais ir palikti, kad pakiltų. Kai bandelės dvigubai pakils, pašauti į karštą orkaitę ir iškepti.
Pagarba autorei ar autoriui dėl senovinio lietuviško žodžio "blendinys".
Didžioji dauguma lietuvių šio žodžio nebežino. Visi labai nustemba, kad "blenderis" yra baltišką šaknį turintis žodis ir jo versti nebereikia.
ATSAKYTI