Skanus moliūgų pyragas

AUTORIUS:
Vaida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 103)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 103)
Moliūgų pyragas
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų moliūgų
3 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų
300 gramų cukraus
2 šaukštai aliejaus
2 šaukštai graikinių riešutų
1 šaukštelis kepimo miltelių
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
2 šaukštai cukraus pudros
30 mililitrų vandens
5 gramai želatinos
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Moliūgo minkštimą sutarkuoti burokine tarka ir sudėti į dubenį.
2.
Į dubenį su moliūgo tyre įmušti kiaušinius, berti cukrų, pilti aliejų ir išmaišyti.
3.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, riešutais ir įmaišyti viską kartu į dubenį su moliūgo mase.
4.
Paruoštą masę sukrėsti į kepimo formą, kepti įkaitintoje iki 180°C temperatūros orkaitjė apie 45 minutes.
5.
Viršui paruošti, į dubenėlį pilti vandenį, ant jo viršaus užbarstyti želatiną ir palikti brinkti apie 15-20 minučių. Tuomet ištirpinti virš garų vonelės (arba mikrobangėje) ir palikti šiek tiek atvėti (želatina turi būti dar šilta, bet ne karšta).
6.
Į didesnį dubenį dėti maskarponę, berti cukraus pudra ir šiek tiek paplakti iki ingredientai susijungs (per ilgai neplakti).
7.
Į kitą dubenį pilti grietinėlę ir maišant šluotele supilti pamažu ištirpintą želatiną. Tada nuolat plakant šia "paželatinintą" grietinėlę supilti į dubenį su maskarpone. Išplakti kremą iki purumo, iki ims šiek tiek laikyti formą. Plakti turėtų pakakti visai neilgai, aš plakiau vos apie 2 minutes, nes su želatina susiplaka greičiau ir gali greitai persiplakti.
8.
Ant atvėsusio pyrago supilti paruoštą kremą ir paskirstyti per visą plotį. Dėti į šaldytuvą bent 4 valandoms (arba nakčiai) iki kremo sluoksnis sutvirtės.
AUTORIUS: Vaida
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (20)
Laura
2023-10-15 19:55
Gavosi tikrai skanus, purus pyragas. Dėjau tik kepimo miltelių mažiau(du šaukštelius). Karštas pyragas su šaltu pienu.. mmmm.. labai skanu buvo❤️ ATSAKYTI
Eglė
2022-02-20 18:37
Kaip galima dėti tiek cukraus! Dėkit pusę t. y. 150 g- ir tai bus gana saldus! Ką tik išbandžiau ir džiaugiuosi rezultatu. Beje, avižų miltai taip pat tiko, o vertė nepalyginama! ATSAKYTI
Vilija
2022-02-07 19:22
Pyragas skanus, cukraus naudojau 200 g ir kiaušinius plakiau su cukrumi kaip biskvitui, todėl kepimo miltelių dėjau 2 a.š. Pyragas iškepė minštas ir ne sausas. Labai mėgstam cinamoną, tai vietoj riešutų dėjau a.š. cinamono. Tikrai kepsiu dar ATSAKYTI
Emilija
2021-01-18 14:39
Labai skanus moliūgų pyragas,bet kepimo miltelių daugokai viso pake
Io,jaučiasi jų skonis,kitą sykį dėsiu pusė pokelio.Ačiū autorei ATSAKYTI
Jurga
2020-10-18 09:53
Labai skanus pyragas!!! ATSAKYTI
Laura
2020-11-16 18:04
ar miltų dęjote 300g ar mažiau?
ATSAKYTI
Monika
2020-10-12 15:33
Labai skanus pyragas ka tik iškėpiau toks lengvas šlapias ir purus aš tik kepiau ne 40 min o 30 paskui išjungus orkaite palikau dar 30 min kad atvestu , tada pyragas bus purus ir nesukris ir vietoj paprastojo cukraus dėjau rudaji tada nebus toks saldus , mano vaikams labai patiko šį recpta visada naudosiu ATSAKYTI
Jovita
2020-09-08 19:48
Kepiau pirma kartą ir gavosi tobulai, sutarkavau puse normalaus moliūgo, tik ne 300 gr cukraus o 200 dėjau ,vanilinio cukraus truputi, ir visą pakiuka kepimo miltelių. Orkairė elektrinė pajungiau vidurį kepimo ventiletorių,Iškilo nemažai, drėgnas vyrui patiko ;) ATSAKYTI
Regina
2020-02-02 18:39
Labai skanus ir drėgnas pyragas, kepimo miltelių dedu du šauštelius, kepu jau ne pirmą kartą. ATSAKYTI
Regina
2019-12-21 17:36
Pasakiško skonio pyragas, tik kepimo miltelių dedu du šaukštelius. ATSAKYTI
Ernesta
2019-11-03 16:38
Laukiu kol iškeps☺️. Bet manau autorė suklydo rašydama, kad kepimo miltelių reikia dėti visą pakelį ATSAKYTI
RŪTA
2019-11-03 13:41
Tikrai visas pekelis kepimo milteliu? ATSAKYTI
Dange
2019-11-06 17:22
As dejau sauksteli kepimo milteliu, nes visas pakelis buvo per daug labai jautesi kepimo milteliai
ATSAKYTI
Opa
2019-09-18 19:21
Cukraus per daug.... ATSAKYTI
Sonata Van
2018-08-27 16:47
Pyragas gavosi nuostabiai,kepiau dvi dienas iš eilės ir iš dvigubos porcijos ATSAKYTI
Jolita
2017-11-05 20:20
Puikus receptas, labai lengvas ir skanus pyragas! ATSAKYTI
Loreta
2016-12-04 19:11
O as dariau pagal recepta ir kietas nesigavo. Cia gal nuo moliugo rusies ir sviezumo gali priklausyti ir dar nuo kepimo trukmes irgi. Man labai skanus sis pyragas pavyko :) ATSAKYTI
Ieva
2016-12-03 21:19
Per daug miltu. Pyragas gaunasi per kietas.
Ant pyrago labai tinka glaistas is grietines, cukraus ir citrinos sulciu. ATSAKYTI
Viktorija
2018-10-28 17:14
Man atsitiko tas pats, gavosi gana sausas, kietas ir jaučiasi, kad per daug miltų.. ATSAKYTI
Justina
2016-08-11 10:28
Labai dekoju už šį recepta labai skaniai išejo piragas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital