Šimtalapis

AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 202)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 202)
Šimtalapis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kg miltų;
50 g mielių;
250 g pieno;
5 kiaušiniai;
1,5 stiklinės aguonų;
stiklinė razinų;
cukrus lakštams pabarstyti;
400 g sviesto lakštams aptepti.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mielės pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. Į šiltą pieną su jame išplaktais kiaušiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielės ir smarkiai minkoma ne mažiau kaip pusvalandį. Tešla padalijama 6 dalis, nekeičiant paskutinės minkymo krypties. Iš kiekvieno gabalo padaromas paplotėlis, aptepamas ištirpintu sviestu ir uždengiamas pergamentiniu popieriumi, kad nedžitų. Šiltai kildoma valandą.
Imamas vienas paplotėlis, truputį pakočiojamas, nekeičiant krypties, ir rankomis atsargiai tampomas, kol pasidarys popieriaus plonumo. Ištampytas lakštas tiesiamas ant lentos, labai plonai (geriausia delnu) aptepamas ištirpintu sviestu, apibarstomas trupučiu cukraus. Tuomet imamas kitas tešlos paplotėlis, truputį pakočiojamas, ištampomas, aptepamas ir dedamas ant pirmojo. Taip paruošiami visi 6 paplotėliai. Paskutinį uždėjus, aptepus sviestu ir apibarsčius cukrumi, gražiai visi kartu apipjaunami apvaliai. Tuomet ant vieno krašto suberiamos nuplikytos ir sumaltos aguonos (viena linija). Aguonos užplikomos verdančiu vandeniu, pusvalandį palaikomos, paskui pro dvigubą marlę nusunkiamos, mėsmale sumalamos arba sutrinamos. Visas likęs tešlos plotas apibarstomas razinomis ir, pradedant nuo krašto, kur sudėtos aguonos, tešlos lakštai vyniojami voleliu. Iš jo daromas žiedas arba pasaga, 1 - 1,5 val. laikoma šiltai, paskui kepama vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą. Ataušinama formoje. Išimtas iš formos apsijojamas miltiniu cukrumi.
AUTORIUS: Sandra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
Renata
2020-04-12 17:35
Man nepatiko,nei receptas,nei aprasymas.Gavosi sausokas ir gan didelis.Labai nepatiko aprasymas.Viskas aprasyta bele kaip.Pvz. ne iki galo paaiskinta orkaites temperatura kepti, nei kaip paruosti aguonu mase(aguonas daug skanesnes gaunasi ismaisyty su cukrumi)Esu kepusi ne mazai pyragu,del to galiu pasakyti,kad deja si recepta daugiau nenaudosiu ATSAKYTI
grazina
2015-11-06 13:19
tikras skanumelis valgiau pas vinca
ATSAKYTI
ewaaa
2012-03-07 20:24
as ir valgius, bet laaabai jau idomu ar kas nors bande sita recepta? ATSAKYTI
Daiva
2011-09-05 20:34
skanumelis....ypatingai namuose keptas tik ne pirktas..... ATSAKYTI
Indre
2011-04-27 16:22
Kuo daugiau sviesto tuo skaniau :)) ATSAKYTI
Sigita
2011-04-15 15:13
Super skanumėlis, aš kepu pagal kita receptuką, o sviesto tai tikrai reikia daug aš tai 500g visada sunaydoju mažesniam kiekiui tešlos.... ATSAKYTI
Kristina
2011-04-15 15:10
Skanus labai, bet reikalauja nemazai kruopstumo susukant ir sviesto lakstams pertepti tikrai nesunaudojau tiek daug... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital