Silke įdarytos orkaitėje keptos bulvės
AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcija
Silke įdarytos orkaitėje keptos bulvės
Silke įdarytos orkaitėje keptos bulvės
Autorius apie receptą: Jeigu dar neragavote, būtinai turite pabandyti. Nepatikėsite, kaip skanu ir kaip lengva pagaminti! Vienas mūsų šeimos mėgstamiausių patiekalų tiek per šventes, tiek ir šiaip (...daugiau) Dovilė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
5 vienetai bulvių (virtų su lupena)
200 gramų silkės (naudojau Viči silkę su Himalajų druska)
1 vienetas morkų (virtų)
120 gramų tepamo sūrelio (naudojau tepamą varškės, bet tinka ir lydytas)
50 gramų sūrio (skaniau su stipresnio skonio sūriu)
3 šaukštai majonezo
šiek tiek pipirų
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves perpjaukite pusiau ir išskobkite jų vidų, palikdami daugmaž pusės centimentro storio sieneles. Patogiausia skobti melionų šaukšteliu arba kitu nedideliu šaukštuku. Skobkite atsargiai, neskubėdami, jog nepažeisti bulvių odelių.
2.
Į dubenį sudėkite išskobtą bulvių minkštimą ir jį šakute sutrinkite. Įdėkite kubeliais supjaustytą virtą morką, mažais kubeliais supjaustytą silkę, majonezą, tepamą sūrelį, smulkiai sutarkuotą sūrį ir viską gerai išmaišykite. Paragaukite, ar nieko netrūksta. Jeigu norisi, galite pagardinti druska ar pipirais ar įdėti mėgiamų prieskonių (jeigu norisi pikantiškiau, labai tinka įspausti porą skiltelių česnako arba įdėti truputį kubeliais pjaustyto rauginto agurko). Beje, vietoje majonezo tinka naudoti ir grietinę arba graikišką jogurtą, tik tada dar įdėkite šaukštelį ar du garstyčių, nes majonezas duoda stipresnio skonio.
3.
Šaukšteliu įdarą dėkite į išskobtas bulvių puseles. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 min. Į kepimo pabaigą galite 3-5 minutėms įjungti grilio režimą, tada viršus skaniai apskrus. O tada jau skanaukite :-)
4.
Beje, jeigu ne visą įdarą sutalpinote į bulves, galite iš jo padaryti užkandinius rutuliukus - tiesiog iš įdaro masės rankomis suvoliokite daugmaž graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Juos galite apvolioti tarkuotame sūryje ar smulkintuose riešutuose (ypač tinka graikiniai riešutai) ar sezamo sėklose. Padėkite juos porai valandų į šaldytuvą, kad sutvirtėtų, ir mėgaukitės!
RECEPTO DRAUGAS: Viči
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Liana
2017-04-14 20:14
Labai skaniai turetu gautis, butinai pabandysiu, aciu Dovilei! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
salotos, garnyrai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis