Biskvitiniai grybukai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 162)
Porcijų skaičius: 60
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 162)
Biskvitiniai grybukai
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Biskvitiniai grybukai
Biskvitiniai grybukai
Biskvitiniai grybukai
Autorius apie receptą: Biskvitniai grybukai minkštučiai, purūs ir labai skanūs. Biskvitinė tešla yra itin lengvai paruošiama, tad šie grybukai puikiai tiks pirmajai pažinčiai su skaniausių Biskvitniai grybukai minkštučiai, purūs ir labai skanūs. Biskvitinė tešla yra itin lengvai paruošiama, tad šie grybukai puikiai tiks pirmajai pažinčiai su skaniausių naminių grybukų kepimu. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 60
Tešlai:
350 gramų miltų (apytikriai)
200 gramų cukraus
200 gramų grietinės, 30% riebumo
150 gramų sviesto
3 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
1 vienetas kiaušinių trynių (baltymas liks glajui)
1 šaukštelis prieskonių meduoliams (nebūtina)
1 žiupsnelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Glajui:
200 gramų cukraus pudros (naudojau Dansukker)
1 vienetas kiaušinių baltymų
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
Viršui:
150 gramų juodojo šokolado
1 šaukštas aliejaus
Papuošimui:
šiek tiek aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius bei trynį gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masės pabals ir jos tūris ženkliai padidės.
2.
Sudėkite grietinę, išmaišykite. Supilkite ištirpintą ir pravėsusį sviestą, išmaišykite.
3.
Per kelis kartus įsijokite miltus, kepimo miltelius, meduolių prieskonius (jei naudojate) ir cinamoną, kaskart gerai išmaišydami. Miltų gali reikėti ir šiek tiek daugiau ar mažiau, priklausomai nuo jų rūšies bei kiaušinių dydžio. Jų dėkite tiek, kad tešla būtų daugmaž riebios grietinės konsistencijos.
4.
Grybukų keptuvę gerai įkaitinkite iš abiejų pusių, tuomet atidarykite, patepkite aliejumi ir nuimkite nuo ugnies.
5.
Sparčiai dėkite tešlos į kiekvieną keptuvės grybuką, užpildydami formelę. Tešlą galite dėti šaukšteliu, bet patogiausia ją įspausti konditeriniu maišeliu (arba tiesiog nukirpkite tvirtesnio maišelio kampą).
6.
Keptuvę tvirtai užspauskite ir dėkite ant ugnies. Kepkite apie 7-8 min. Kas 2 min. vis apverskite.
7.
Grybukams iškepus, keptuvę atidarykite, atsargiai atkelkite peiliu ir ištraukite grybukus. Palikite juos atvėsti. Jei prie grybukų kraštelių liko tešlos nelygumų, jie lengvai nusiims grybukams truputį pravėsus.
8.
Baltam glajui paruošti į baltymą per kelis kartus sukrėskite cukraus pudrą ir citrinos rūgštelę gerai išsukdami po kiekvieno dėjimo. Sukite iki glajus taps visiškai vienalytės konsistencijos. Tinkamo glajaus išsukimas gali ižtrukti. Jei turite virtuvinį kombainą, glajų galite sukti juo mažu greičiu naudodami maišymo antgalį (ne plakimo). Glajaus plakti miseriu nerekomenduojame, nes nors konsistencija bus panaši, jis blogau džius, o išdžiuvęs gali sutrūkinėti.
9.
Baltu glajumi aptepkite grybukų kotelius, kotelių apačią pamirkykite aguonose. Grybukus kepurėlėmis žemyn sustatykite ant ryžių arba grikių pribertos skardelės. Palikite visiškai išdžiūti.
10.
Šokoladą ištirpinkite (virš garų vonelės ar atsargiai mikrobangėje), įmaišykite šaukštą aliejaus, kad šokoladas taptų kiek skystesnis, lengviau tepamas. Grybukų kepurėles po vieną pamirkykite tirpintame šokolade. Grybukus tvirtai sustatykite skardelėje su kruopomis ir palikite visiškai nudžiūti.
Patarimai:
Grybukų kepurėles vietoje šokolado galima glazūruoti ir senoviniu kakaviniu glajumi. Į prikaistuvį berkite 150 g cukraus, dėkite 150 g sviesto, 6 šaukštus kakavos ir 3 šaukštus pieno. Kaitinkite ant vidutinės ugnies vis maišydami iki cukrus ištirps ir glajus šiek tiek sutirštės (vėsdamas jis tirštės dar labiau). Šiuo glajumi aptepkite grybukų kepurėles. Su kakaviniu glajumi dirbti šiek tiek sunkiau negu su tirpintu šokoladu, nes jis linkes nutekėti ir džius truputį ilgiau. Tačiau tokie grybukai bus višiškai kaip vaikystėje.
Jeigu baltas glajus tepamas atrodo per tirštas, lieka tepimo drūžės, atskieskite jį trupučiu vandens (labai nedaug, turėtų pakakti 1-2 šaukštelių).
Daugiau patarimų, kaip kepti grybukus rasite šiame straipsnyje.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (15)
Inga
2024-02-20 09:40
Fantastiski grybukai gaunasi! Labai geras receptas ATSAKYTI
Monika
2024-02-17 23:06
Ar išeis ant Indukcinė viryklė?
Turiu tokia keptuvę bet nežinau ant ko kepti. ATSAKYTI
Neringa
2021-02-26 19:48
Skanūs! ATSAKYTI
Leticija
2020-05-06 14:45
Jau bandem, labai gerai gaunasi ATSAKYTI
Naujokas
2019-12-07 11:38
Saunu kad dalinetes,su meile gaminta viskas skanu ATSAKYTI
Martynas
2019-04-20 18:03
Labai skanus, apie 80 grybuku gavosi ATSAKYTI
Irena
2018-11-13 14:52
Labai skaniaiskamba. Irnoretusi issikepti. Tik viena problema. Neturiu tokios keptuves. Gal zinote , kur galima nusipirkti. Aciu ATSAKYTI
Angelė
2018-11-13 15:23
Ir turguose būna, ir Senukuose esu mačiusi :) ATSAKYTI
Stanislava
2018-11-18 08:58
Turguje yra ATSAKYTI
Vilma Kleinknecht
2021-11-03 17:58
Atostogaudama Lietuvoje radau Senukuose. Dabar bus Grybuku pas mane namie Vokietijoje. ATSAKYTI
Jurgita
2018-08-22 17:10
Patariu gaminti, tikrai skanus grybukai :) ATSAKYTI
Janina
2022-09-08 19:54
Kodėl man grybukai grei sukietėja ką ne taip darau ATSAKYTI
Jolanta
2018-03-23 08:30
Dziovinimui labai tinka kiausiniu padeklas - nupjaut virsu ir graziai susistato. ATSAKYTI
Kepėja
2021-12-18 17:26
Jei grybukus kepate dažniau (na, tarkim, per kiekvienas Velykas ir Kalėdas), galima pasidaryti specialią džiovinimo lentą iš faneros gabalo ir vinių. Paprašykite vyrų pagalbos. :) ATSAKYTI
Irena
2024-02-24 19:47
Yra rizika pasigaut salmoneliu nuo padeklo. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital