Scones arba gardžiosios angliškos bandelės

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Scones arba gardžiosios angliškos bandelės
Scones arba gardžiosios angliškos bandelės
Scones arba gardžiosios angliškos bandelės
Autorius apie receptą: Scones yra angliškos bandelės/duonelės. Dažniausiai apvalios, tačiau gali būti ir trikampės. Taip susitaupo tešla ir laikas, kadangi reikia tik iškočioti gražų apvalų Scones yra angliškos bandelės/duonelės. Dažniausiai apvalios, tačiau gali būti ir trikampės. Taip susitaupo tešla ir laikas, kadangi reikia tik iškočioti gražų apvalų tešlos gabalėlį ir ir kaip tortą padalinti jį į trikampius. Taip pat, pjaustant svarbu ne brūžinti peiliu per tešlą, o vienu judėsiu iš viršaus ją nupjauti. Apvaliems sconsams puikiauisi tinka metaliniai apvalūs žiedai.
Bandelės yra ganėtinai iškilusios, tačiau kyla jos ne nuo mielių, o nuo kepimo miltelių. Dar vienas svarbus dalykas - nepadaryti tešlos, iš kurios pjausit bandeles per plonos. Manau tai buvo mano klaida, kadangi būčiau norėjus, kad maniškiai sconsai būtų aukštesni.
(...daugiau) Greta, Wild Spoons
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
2 stiklinės miltų
1 stiklinė pasukų
70 gramų sviesto
3 šaukštai kanapių sėklų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sausoje keptuvėje porą minučių pakaitinti kanapių sėklas. Mesti jas į kombainą ir sugrūsti.
2.
Inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus ir du trečdalius pasiruoštų kanapių sėklų. Įpjaustyti šaltą sviestą ir rankomis viską trinti tol, kol neliks sausų miltų. Dėti smulkiai kapotą česnaką, permaišyti dar kartelį ir pilti pasukas. Jei masė labai limpa prie rankų, užberti truputėlį miltų. Svarbu šitos tešlos neperminkyti, todėl nereikia persistengti. Tešlą išversti ant sauso paviršiaus ir porą kartų perbraukus kočėlu, suformuoti skritulį (maždaug 2 - 3 cm storio). Jį padalinti į trikampius arba mažus skritulius (jei pasirenkamas pastarasis variantas, svarbu, kad apskritimo formos, kuria bus pjaustoma tešla, galai būtų ploni ir pakankamai aštrūs ir tešlą pjautų, o ne grybtų). Sudėti visus sconsus į skardą, padengtą kepimo popieriumi.
3.
Išplakti kiaušinį su šaukštu vandens. Šiuo plakiniu aptepti bandelių viršų ir apibarstyti jas likusiomis maltomis kanapių sėklomis. Dėti į iki 200 lapsnių įkaitintą orkaitę maždaug 15 minučių.
Daugiau gardžių ir patikrintų receptų galite rasti šioje Gretos knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Giedrė
2017-03-10 09:02
Kazkaip sudetingai receptas skambejo, bet labai norejau pasidaryt, nes UK tokiu ragavom ir labai patiko, tai paprasta visai ir skanu! Tik kanapiu seklu neturejau, tai su kmynais dariau - toks lietuviskesnis gavosi. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital