Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 81)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 81)
Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Natūraliai ir be jokio acto. Visada tik taip ir gaminu. Į pomidorų tyrę dar galima įdėti kvapniųjų pipirų, česnako, lauro lapų, čili pipiro ar kitų mėgiamų prieskonių. Natūraliai ir be jokio acto. Visada tik taip ir gaminu. Į pomidorų tyrę dar galima įdėti kvapniųjų pipirų, česnako, lauro lapų, čili pipiro ar kitų mėgiamų prieskonių. Jeigu neturite pakankamai pomidorų tyrei, galima gaminti ir su pirktinėmis pomidorų sultimis jas pakaitinus, bet su namine tyre man daug skaniau visgi. Beje, jeigu pomidorai ar jų sultys iš saldžiųjų, galite į jas įspausti šiek tiek citrinos sulčių, kad pabalansuoti rūgštelę ir kad konservai geriau laikytųsi. (...daugiau) Kristina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai pomidorų (mažesnių, tvirtų)
1.5 kilogramo pomidorų (įvairių, tinka ir pernokę)
2 šaukštai druskos
2 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tuos pomidorus, kurie ne tokie gražūs, įvairaus dydžio ar labai prinokę naudosim sultims. Juos nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odeles, susmulkinkite ir sudėję į puodą pakaitinkite apie 10 minučių ant nedidelės ugnies, tačiau neužvirinkite. Išvirus pomidorams juos sutrinkite (aš trinu elektriniu trintuvu), kad gautųsi gan vientisa masė. Joje ištirpinkite druską bei cukrų.
2.
Mažuosius pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir dantų krapštuku keliose vietose subadykite jų odelę (kad kaitinami nesprogtų). Juos sudėkite į švarius stiklainius ir užpilkite karšta pomidorų tyre, palikdami daugmaž vieno centimetro dydžio tarpelį nuo viršaus.
3.
Stiklainius su pomidorais pridenkite švariais danteliais (tik pridenkite, neužsukite) ir dėkite į didelį puodą su karštu vandeniu ir pasterizuokite juos 80-90 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.
4.
Stiklainius užsukite, sustatykite apverstus aukštyn kojom žemyn, leiskite atvėsti, o tada neškite į rūsį ar sandėliuką.
AUTORIUS: Kristina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
......
2019-08-09 13:29
Kas metai panašiai darau pomidorus. Tik pomidoru nelupu, nes visos gerosios medžiagos yra odelėje, todėl pomidorus susmulkinu smulkintuvu iki tyrės ir šia tyre užpilu nedidelius pomidoriukus, druskos dedu pagal skonį, cukraus nededu. O tada stiklainius pridengiu dangteliais ir kaitinu puode su vandeniu. Labai gerai laikosi ir skanu. (Stiklainius išplaunu su soda ir perskalauju vandeniu, nekaitinu, nes jie sterilizuojasi kai kaitinu puode) ATSAKYTI
danguolė
2019-08-08 20:57
Pomidorai patys turi konservuojančių medžiagų,acto jiems nereikia stovi kuo puikiausiai tik su druska ir česnaku arba prieskoniais ATSAKYTI
Diana
2020-08-03 12:38
Jeigu pomidorai rūgštesni ir rūsys vėsus, tada rūgštelės gali ir nereikėti, tačiau saldesni, mėsingesni pomidorai neturi pakankamai rūgštingumo, jog konservai būtų tikrai saugūs ir lieka botulizmo grėsmė. Dėl visa ko rūgštelės geriau šiek tiek įdėti papildomai. ATSAKYTI
Jurgita
2019-08-07 12:19
O galima įpilti šiek tiek acto kad geriau išsilaikytų? ATSAKYTI
Diana
2019-08-08 10:46
Tikrai galima, tik ragaukite pomidorų tyrės skonį įdėjus acto - jeigu atrodys per rūgštu, įdėkite šiek tiek daugiau cukraus, kad subalansuotų rūgštelę. ATSAKYTI
Irena
2018-08-06 13:42
ar reikalingos prieskoningos zoles ATSAKYTI
Diana
2018-08-10 09:00
Čia bazinis receptas, bet jeigu norite, žinoma, kad galite jų įdėti :-) Tik dėkite ne žalias, o džiovintas - geriau laikysis pomidorai. Čia labai tinka šaukštelis raudonėlių, bazilikų ar čiobrelių :-) ATSAKYTI
laimė
2018-08-05 19:16
kam tas cukrus? ATSAKYTI
Laura
2018-08-10 09:03
Na toks receptas :) Jeigu norite, galite gaminti ir be jo, bus tikrai skanu irgi :) ATSAKYTI
Ingrida
2015-08-19 18:54
Reiks bandyti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital