Sausainiai "Riešutėlis"

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Sausainiai "Riešutėlis"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Apie 50 vnt. sausainių  (man išėjo dvi skardos dar nesulipdytų sausainių)

Tešlai:
350g miltų
200g sviesto arba kepinių margarino
150g cukraus
1 kiaušinio
2 kiaušinių trynių
1 nutarkuotos citrinos žievelės
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio vanilinio cukraus
Apvoliojimui:
200g graikiškų riešutų, maltų
2 kiaušinių baltymų
Pertepimui:
100 g juodo šokolado
40 g sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:

1. Sviestą iki purumo išsukite su cukrumi, vanilinu, druska, romu ir citrinos žievele.
2. Įmuškite kiaušinį ir kiaušinio trynius ir vėl viską gerai išplakite.
3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį berkite į tešlą. Kai bus sunku maišyti, pradėkite minkyti rankomis. Tešla turi būti rieboka, minkšta, nelimpanti prie rankų. Tešlą dėti į šaldytuvą bent 1 val.
4. Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus, juos merkite į kiaušinio baltymą ir gausiai apvoliokite maltuose riešutuose.
5. Sausainius dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 min., kol gražiai pagels.
6. Pertepimui. Šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu ir palaukite, kol masė, truputį pravėsdama, sutirštės.
7. Iškepusius sausainius gerai atvėsinkite ir pertepus šokoladine mase, sulipinkite po du.

AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital