"Saulėje" džiovinti pomidorai
AUTORIUS:
"Saulėje" džiovinti pomidorai
INGREDIENTAI:
PARUOŠIMO BŪDAS:
Produktai: 2kg. pomidorų 300-400 gr. alyvuogių aliejaus Provanso žolių prieskonių arba rozmarino, baziliko, mairūno, čiobrelių. druskos Gaminimas: Atrinktus sveikus sunokusius pomidorus reikia nuplauti, sausai nušluostyti ir perpjauti išilgai į keletą dalių arba pusiau, jei nedideli. Kad vienodai džiūtų, geriausia, jei gabaliukai bus vienodo dydžio. Pikantiškesnis skonis bus, jei prieš džiovinimą pomidorų gabaliukai apšlakstomi acto ir vandens (1:1) mišiniu ar sudėti į skardą šiek tiek apibarstomi druska, sausais prieskoniais (baziliku, mairūnu, rozmarinu, čiobreliais). Džiovinimo laikas priklauso nuo pomidorų veislės, gabaliukų dydžio, oro drėgnumo ir orkaitės efektyvumo. Paprastai jis trunka 8-10val. 60 laipsn. C temperatūroje, kol taps lankstūs ir nelipnūs. Išdžiūvę pomidorai turi būti tamsiai raudoni (ar kitos intensyvios spalvos), lankstūs, bet nekieti. Džiovintus pomidorus sudėti į indą, įmesti kelias šakeles rozmarino (galima ir porą česnako skiltelių) ir užpilti alyvų aliejumi, kad apsemtų.
Skaityti komentarus
Komentarai (6)
Rita
2016-09-05 12:33
Kiek laiko gali stovėti taip pagaminti pimidorai
Inga
2011-03-26 15:51
O aliejaus pries pilant i indeli nereik pakaitint? Ir koks ~ galiojimo laikas sio produkto?
as
2010-09-11 16:10
galima uzpilti ir saulegrazu aliejumi
audrone
2010-09-11 16:08
reiktu pabandyti, tik procesas ilgai trunka.. man skaniausia valgyti su sviezia Ciabatos duona ir baltu vynu, tokiu atveju pomidorai yra uzkandis. galima pjaustyti i salotas, vistienos ir darzoviu troskinius, spageti bolognese (spageciai su farsu), patiekti kaip garnyra su kitomis darzovemis prie mesos. dar labai skanu uzsideti ant juodos duonos... gardumelis. as juos dievinu!
karina
2010-08-18 14:32
norejau paklaust, ar galima vietoj alyvuogiu aliejaus naudoti saulegrazu?
laima
2010-08-17 12:26
Aprašymas gurmaniškas, bet kaip skonis? Ar verta užsiimt, ar nebus produktų ir laiko gadinimas? Prie kokių patiekalų tinka?
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis